Neem een kijkje in Lucca

vrijdag 28 augustus 2015

Neem een kijkje in Lucca

gepost door  Dympna Docherty (28/08/2015)

Lucca wordt door bezoekers aan Toscane vaak over het hoofd gezien, maar dit kleine stadje, dat in het noorden van de regio verscholen ligt, heeft veel te  bieden, zeker als u een wat minder toeristische locatie zoekt.

Waarom Lucca?
Het stadje ligt ±19 km ten noordoosten van Pisa en dateert uit de Romeinse tijd, wat goed te zien is aan het raster van straatjes waaruit de stad is opgebouwd. De restanten van het Romeinse amfitheater uit de Oudheid zijn nog steeds te zien op de Piazza dell’Anfiteatro: dit plein bevindt zich in het hart van de stad op dezelfde plek waar het amfitheater ooit stond.

Lucca is zowel vanuit Florence als Pisa makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, dus het is ook zonder auto goed te bereiken. Het ligt op een half uurtje autorijden van de kust, waar u bijvoorbeeld de beroemde stranden van Versilia vindt. Het stadje staat ook bekend als de geboorteplaats van de legendarische Italiaanse componist Giacomo Puccini en ieder jaar wordt er ter ere van Puccini een festival georganiseerd in het nabijgelegen Torre del Lago.

Bezienswaardigheden
Zoals vele andere Toscaanse steden onderging ook Lucca een grote transformatie tijdens de Renaissance. Eén van de meest opvallende en ongebruikelijke overblijfselen uit deze periode is de stadsmuur, die ooit de stad beschermde. In tegenstelling tot andere stadswallen in de regio is de stadsmuur van Lucca nooit verwoest en nog volledig intact. Het scheidt de oude stad van het moderne gedeelte van Lucca. De brede wallen vormen nu een met bomen omgeven wandelpad rondom de oude stad: dit is een fantastische manier om de stad te zien.

Naast de stadsmuur heeft Lucca nog veel andere historische bouwwerken. De Torre Guinigi is een toren van 40 meter hoog waar boven een hangende tuin met een oude eikenboom op staat. U kunt deze toren beklimmen: er is daar prachtig uitzicht. Het Palazzo Ducale is één van de meest indrukwekkende gebouwen van Lucca. Dit 14e-eeuwse paleis werd in 1370 door de inwoners van Lucca verwoest en in 1401 herbouwd door Paolo Guinigi. In 1578 werd het opnieuw gerestaureerd door de architect en beeldhouwer Bartolomeo Ammannati. De Duomo di San Martino (Sint-Maartenskathedraal), waarvan de oudste gedeeltes uit 1063 dateren, is de zetel van de aartsbisschop van Lucca. Deze kathedraal is beroemd vanwege het “Heilige Gezicht” van Lucca, een houten kruisbeeld met een beeltenis van Jezus Christus, dat vermoedelijk door de beeldhouwer Nicodemus gemaakt werd die in dezelfde tijd als Jezus leefde. Er is ook een beroemd labyrint in het portaal van de kathedraal.
Wij verhuren fantastische vakantiehuizenin Lucca en adviseren u graag hoe u het beste uit uw vakantie kunt halen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op