Een dagtochtje naar Monte Argentario

vrijdag 21 augustus 2015

Een dagtochtje naar Monte Argentario


gepost door  Mikolaj (21/08/2015)
 
Een schitterende bestemming voor een uitje van 1 of 2 dagen is het schiereiland Monte Argentario, een vrij onbekend, maar adembenemend mooi gebied. De frisse zeelucht en prachtige uitzichten zorgen voor een meer ontspannen sfeer dan de drukke steden van noord-Toscane u kunnen bieden.

Monte Argentario ligt ongeveer een uurtje rijden van Grosetto en is zeer geschikt als dagtochtje vanuit één van de  Toscaanse vakantiehuizen in de regio. Als u tijdens uw vakantie graag enkele Toscaanse stranden aan de kust wilt bezoeken, dan moet u hier zeker naar toe te gaan.

Porto Santo Stefano
De grootste plaats op het schiereiland Monte Argentario is Porto Santo Stefano. Deze pittoreske zeehaven werd vroeger veelvuldig door piraten aangevallen. Ter bescherming hiertegen werd in de 16e eeuw een Spaans fort gebouwd, waar nu een permanente expositie te bezichtigen is: ‘Herinneringen onder water’.
Porto Santo Stefano is ook zeer geschikt voor natuurliefhebbers, vooral als u in zeebiologie geïnteresseerd bent. Er zijn vele duikexcursies en andere mogelijkheden om de kust te ontdekken. We raden u aan om deze excursies vooraf reserveren en voor de ochtendexcursies vroeg te arriveren.

Porte Ercole
Porte Ercole is kleiner dan Porto Santo Stefano, maar heeft ook veel te bieden. Het heeft lange stranden, die uitstekend geschikt zijn om te zonnebaden en te zwemmen. U kunt tijdens uw verblijf in Porto Ercole uw tijd verdelen tussen ontspanning en activiteiten. Bezoek Forte Stella voor spectaculair uitzicht en een stukje 16e-eeuwse geschiedenis.

Orbetello

Onderweg naar Porte Ercole of Porto Santo Stefano moet u zeker even stoppen in Orbetello. Dit plaatsje ligt midden tussen twee lagunes en heeft daardoor een schitterend landschap. Ga naar Laguna di Orbetello voor een betoverend panorama en het prachtige uitzicht met de ronde windmolen in het water.

To-Toscane heeft vele prachtige vakantiehuizen waar u uit kunt kiezen, die zowel geschikt zijn om bij het zwembad of op het strand te ontspannen, maar waarvandaan u ook alles kunt gaan bekijken dat deze regio te bieden heeft. Neem een kijkje op onze website of lees onze blog als u inspiratie zoekt voor uw vakantie.
 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op