Vakantiekleding in Toscane

vrijdag 10 juli 2015

Vakantiekleding in Toscane


gepost door  Dympna Docherty (10/07/2015)
Toscane is een modieuze plek om op vakantie te gaan, net als in de rest van Italië, er is veel mooie kleding te zien van hoge kwaliteit in elegante Italiaanse stijl. Bent u van plan af te reizen naar deze culturele hotspot dan bent u wellicht geïnteresseerd in wat te dragen tijdens uw vakantie in Toscane.

 
Wees voorbereid
In de zomer kan het in Toscane erg warm zijn en droog, er kunnen echter ook uitbarstingen zijn van stormachtig weer en zware regen. Blijf heerlijk droog door altijd een lichtgewicht regenjas bij u te hebben. Gaat u veel wandelen op het prachtige platteland of bekijkt u de meeste steden te voet om alle architectuur te bekijken dan is verstandig comfortabel schoeisel aan te raden. Stevige schoenen betekent dat u Toscane comfortabel kunt bekijken zonder blaren en ander afzien.

 
Laagjes
Het is een goed idee voor dames (jong en oud) om een aantal lichtgewicht vestjes en een paar sjaals mee te nemen die u buiten en binnen aan kunt trekken. Vaak wordt er bij het bezoeken aan kerken of een andere religieuze plek gevraagd om uw schouders te bedekken, net als de knieën. Wel zo handig om dan een vest of een sjaal bij u te hebben zodat u ook de interieurs van kerken kunt bewonderen. Dezelfde regels gelden voor mannen dus vermijd het dragen van korte broeken en kies voor een T-shirt en lange broek.

 
Badkleding etiquette
Net als in de rest van Europa hebben ook Italiaanse openbare zwembaden soms specifieke regels over de te dragen badkleding. Bij sommige baden moet u een badmuts op, mannen kunnen verplicht worden geen speedo’s te dragen wanneer zij gebruik willen maken van het zwembad. Hoewel het laatste niet een strikte regel is zoals in Frankrijk is het beter om voorbereid te zijn en wat verschillende badkleding mee te brengen.


Uit dineren
Er is geen vaste dress code voor uit eten gaan, maar als u een chique diner wilt bijwonen is het wel prettig om goed gekleed te gaan. Draag geen korte broek en T-shirts, in plaats daarvan zomerjurkjes, chino’s of linnen broeken met een mooi overhemd wanneer u ’s avonds heerlijk uit dineren gaat. Hakken, leren schoenen, juwelen en andere accessoires kunnen uw outfit net dat extra geven zodat u er bijzonder uit ziet.

U hoeft zich geen zorgen te maken als u geen zin heeft om zich te verkleden, tal van restaurants vinden het geen enkel probleem als u casual gekleed bent, zeker niet in toeristengebieden.

 

Heeft u uw vakantiehuis in Toscane nog niet geboekt neem dan eens een kijkje op onze prachtige website. We hebben vakantiehuizen voor stellen, gezinnen en groepen. Plan uw ontspannen vakantie vandaag nog!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op