Puccini in Toscane

vrijdag 3 juli 2015

Puccini in Toscane

 
gepost door Mikolaj (03/07/2015)

Het maakt niet zoveel uit of u de opera regelmatig bezoekt of niet, het is sowieso leuk en interessant om in Lucca de plaatsen te bezoeken waar de beroemde componist Puccini enkele van de mooiste stukken operamuziek heeft gecomponeerd die de wereld ooit heeft gekend.
Giacomo Puccini werd geboren in Lucca in 1858 en groeide op in een gevestigde muzikale familie. Hij werd opgeleid aan de Pacini muziekschool in Lucca en vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Milaan. Hij heeft tijdens zijn leven grote werken gecomponeerd zoals Madame Butterfly, La Bohème en Tosca.
Om meer te weten te komen over deze zeer getalenteerde componist, of om voorstellingen van zijn meest gevierde opera’s bij te wonen wanneer u in Toscane op vakantie bent hebben wij de volgende tips voor u;

 

Villa Museo Giacomo Puccini
Het huis van Puccini kan bezocht worden in Torre del Lago, hier staat het Puccini museum. De villa was zeer geliefd bij Puccini en is nog steeds eigendom van de familie. Het huis bevat veel spullen van de tijd dat Puccini hier woonde.
Kijk eens op de website voor de openingstijden en bestel uw toegangskaarten online. Het museum geeft informatie en er zijn audiogidsen beschikbaar in vier talen, en u kunt een individuele rondleiding aanvragen.

 

Puccinifestival
In Torre del Lago vindt ieder jaar het Puccinifestival plaats en er worden meerdere opera’s opgevoerd in juli en augustus. In 2015 worden de opera’s Tosca, Turandot en Madame Butterfly ten tonele gebracht. U kunt hier uw kaarten boeken voor het festival.
Bezoekt u tijdens uw vakantie nog andere delen van Italië behalve Toscane dan is er in Verona het Arena Opera Festival waar Tosca opgevoerd wordt.

 

Puccini e la Sua Lucca
Bent u niet in de gelegenheid om dit jaar het Puccinifestival bij te wonen dan kunt u nog steeds luisteren naar prachtige opera’s van Puccini die tijden het Puccini e Sua Lucca in Lucca gespeeld worden. Het festival geeft door het jaar heen optredens in kerken en op piazza’s in de stad. Tickets voor de optredens zijn €20 voor personen boven de 10 jaar en €16 daaronder. Inbegrepen in de prijs is een boekje met daarin een kleine biografie van Puccini.

 

To Toscane heeft een mooi aanbod van vakantiehuizen in de buurt van Lucca waardoor u perfect de opera’s van Puccini kunt bezoeken. Bezoek onze website om comfortabele vakantiehuizen in Toscane te bekijken.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op