Ontdek de geschiedenis van Toscane

vrijdag 12 juni 2015

Ontdek de geschiedenis van Toscane

gepost door Sonia (12/06/2015) 

Italië heeft een lange en boeiende geschiedenis waardoor het land een van de belangrijkste toeristische bestemming ter wereld is voor mensen met interesse in het verleden. Toscane heeft altijd een grote rol gespeeld in die geschiedenis met de oude Etruskische bevolking in de regio die een belangrijke invloed heeft uitgeoefend op de Romeinse beschaving. Vandaag de dag zijn er talloze bezienswaardigheden van historisch belang die u kunt bezoeken in Toscane. Hier zijn enkele van onze favorieten:


Fiesole
In het noordoosten van Florence in de heuvels ligt Fiesole, waarschijnlijk al sinds de 8e of 9e eeuw voor Christus. Fiesole werd veroverd door de Romeinen in de 2e eeuw voor Christus waarschijnlijk vanwege de ligging op de heuvel die een sterke strategische positie bood boven het omringende moerasgebied.
Er zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd die door toeristen bezocht kunnen worden. Romeinse baden en een theater en grote oude muren die de nederzetting ooit beschermden, en er zijn twee musea. Het Civic museum met veel voorwerpen uit de Romeinse tijd en het Antiquariam Constantino museum met een grote verzameling keramiek uit de Griekse en Etruskische tijd.
 

Volterra
De oude Etrusken noemden Volterra Velathri, en de Romeinen Volaterrae, maar vandaag de dag is Volterra een mooi historisch stadje op ongeveer een uur rijden ten zuidwesten van Florence. Er is bewijs gevonden van een nederzetting die terug gaat tot de 8e eeuw voor Christus. Volterra maakte deel uit van de Romeinse Republiek en later het Romeinse Rijk en was een belangrijke stad met een sterke rivaliteit met het nabijgelegen Florence.
Volterra is wellicht het meest bekend om zijn Romeinse theater. Opgegraven in de jaren ‘50 door Enrico Fiumi, is het een van de best bewaarde Romeinse theaters in Italië. In opdracht van de consuls Aulo Caecina Severo en Gaio Caecina Largo werd het theater gebouwd op een natuurlijke helling met de typische tribunes die de Romeinse theaters kenmerkten in die tijd.


Chiusi
Op 45 kilometer ten zuidoosten van Siena ligt Chiusi dat deel uitmaakte van het stadsgebied van Clusium, ooit een van de machtigste steden van de regio met een belangrijke rol in de Etruskische geschiedenis en de vroege geschiedenis van Rome. Met name Koning Porsenna van Clusium voerde oorlog met Rome nadat de stad zijn laatste koning Lucius Tarquinius Superbus had afgezet voordat het uiteindelijk vreedzame betrekkingen kreeg met de nieuwe republiek.
Misschien wel het meest interessante deel van Chiusi ligt onder de stad begraven. Ooit werd het gebouwd in de 6e of 5e eeuw voor Christus en de catacomben, ook wel bekend als het labyrint van Porsenna zijn een serie van tunnels onder de stad. Men denkt dat de tunnels ooit hoorden bij het graf van Koning Porsenna en later werden gebruikt voor drainage. Er zijn regelmatig rondleidingen door de catacomben waarbij u het gevoel krijgt duizenden jaren terug te gaan.
 

Wilt u in de buurt van Siena, Florence of een andere mooie stad verblijven in een geweldig vakantiehuis met zwembad neem dan eens een kijkje op onze inspirerende website www.to-toscane.nl of stuur een e-mail naar ruth@to-toscane.nl

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op