Natuurlijke warmwaterbronnen in Toscane

vrijdag 19 juni 2015

Natuurlijke warmwaterbronnen in Toscane

 
gepost door Ruth (19/06/2015)

In Toscane bevinden zich een aantal geweldige spafaciliteiten voor menigeen die een beetje verwend wil worden, maar u hoeft geen fortuin te besteden aan de bekende wellnesscentra om van warmwaterbronnen te genieten. Er zijn een aantal uitstekende warmwaterbronnen in Toscane waar u gratis in kan badderen. Ook zijn deze vaak rustig want ze liggen buiten de gebaande paden zodat dit een authentieke ervaring wordt.

 

Bagni di Petriolo
De hete bronnen van Petrolio worden omringd door mooie bossen. De bronnen bestaan van nature uit zwavelhoudende wateren die opborrelen uit de grond voordat ze zich verspreiden in een aantal kleine bassins, en uiteindelijk in een groot bassin dat heel populair is.  De natuurlijke spa is al in trek sinds de Romeinse tijd zoals blijkt uit de nabijgelegen ruïnes van muren die dateren uit de vierde eeuw voor Christus. Vandaag de dag worden de warmwaterbronnen van Petrolio zeer gewaardeerd door de stabiele temperatuur van rond de 42 graden Celsius. Rijk aan mineralen en zouten en ook is er klei uit de omgeving die vaak aan het water wordt toegevoegd door de lokale bevolking om een ontspannend modderbad te maken.
 

Bagni di San Filippo
Een andere natuurlijke warmwaterbron die al in gebruik werd genomen door rondzwervende Romeinen is San Fillipo,  en eigenlijk zijn dit vijf afzonderlijke bronnen.
Het water is hier warmer dan bij Petrolio, wel ongeveer 52 graden Celsius, en is rijk aan verschillende mineralen waaronder zwavel, zwavel bicarbonaat, calcium en magnesium waarvan sommigen geloven dat het symptomen van bepaalde huidaandoeningen, ademhalingsproblemen en gewrichtspijn kan verlichten.
De ligging van Bagni San Filippo is prachtig, verscholen in een schilderachtig bos. De verschillende bassins gevuld met warm water worden overschaduwd door de Fosso Bianco, een opvallende verzameling kalkhoudende rotsformaties die stalactieten boven het water vormen.
 

Saturnia
Een andere natuurlijke warmwaterbron die al in gebruik is sinds de Romeinen Toscane ontdekten is Saturnia. Al in gebruik sinds de tweede eeuw voor Christus, en de legende wil dat de bron gemaakt is door Saturnus, de god van de oogst. Het verhaal gaat dat Saturn zijn geduld verloor met de lokale bevolking omdat deze te oorlogszuchtig was en hij sloeg met zijn bliksemschicht op de grond en creëerde een hete bron in de hoop dat het warme zwavelhoudende water de mensen zou kalmeren. Er kwam geen einde aan de oorlog maar de warmwaterbronnen van Saturnia zijn heerlijk rustgevend. De temperatuur ligt ronde de 37 graden Celsius, hetzelfde als onze lichaamstemperatuur en is perfect voor mensen die liever niet in te hete bronnen baden.

 

Alle drie de natuurlijk warmwaterbronnen liggen op een uur rijden van Siena en kunnen een van de redenen zijn om deze prachtige stad uw reisbestemming voor dit jaar te maken. We hebben een fantastisch aanbod van vakantiehuizen in de buurt van Siena. Kijk eens op onze mooie website www.to-toscane.nl of stuur een e-mail naar ruth@to-toscane.nl

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op