Medische assistentie

vrijdag 5 juni 2015

Medische assistentie tijdens uw vakantie

 
gepost door  Dympna Docherty (05/06/2015)

Hoogstwaarschijnlijk staat uw vakantie in Toscane in het teken van onstpannen en genieten van de culturele sfeer en culinaire hoogstandjes, het kan echter voorkomen dat er iemand ziek wordt, er een ongelukje gebeurd en medische zorg nodig is.

 
Lichte verwondingen en ongemakken

Bij snijwonden, kneuzingen, insectenbeten en bijvoorbeeld huiduitslag is het meestal niet nodig om een ziekenhuis te bezoeken in Italië. In plaats daarvan kunt u terecht bij de dichtstbijzijnde Farmacia oftewel apotheek. Deze zijn duidelijk aangegeven met een verlichtgroen plusteken. Mocht er iemand worden gebeten door de groene adder die veel voorkomst in Toscane dan kunt u bij een Farmacia tegengif halen. Een Farmacia heeft ruimere openingstijden dan andere winkels en het personeel kan heel veel advies geven.
 

European Health Insurance Card (EHIC)

Als u een Britse ingezetene bent en van plan bent Toscane te bezoeken, dan is het een goed idee om een ​​aanvraag te doen voor een gratis European Health Insurance Card (EHIC). De kaart geeft tijdelijke bezoekers van Italië en andere Europese landen toegang tot korting of gratis gezondheidszorg van niet-particuliere diensten. Dit kan u van pas komen wanneer u medische zorg nodig heeft.

Deze kaart vervangt niet de reisverzekering, dus deze moet voor de duur van de vakantie geldig zijn.


Noodgevallen

Heeft u medische hulp nodig tijdens uw verblijf in Toscane dan kunt u naar een SSN ziekenhuis gaan of een Guardia Medica bezoeken. De Guardia Medica is open nadat een eerste hulp bij een ziekenhuis dicht is.

Heeft u met spoed hulp nodig dan kunt u een van onderstaande nummers bellen.
 

• 112 - Dit nummer werkt in de meeste Europese landen, en moet worden gebruikt als je in een levensbedreigende noodsituatie vekeert. Dit is het nummer om te bellen voor artsen, brandweer en politie.

• 118 - ambulance (Emergenza Sanitaria)

• 113 - politie (Carabineri)

• 170 - International Operator (Engels gesproken) (Informazione Internatzionali)

Moet u een noodoproep doen dan is het waarschijnlijk nodig dat u uw naam, telefoonnummer, de noodsituatie, waar de nood is, waar u bent, en andere herkenningspunten in de buurt doorgeeft.

Zijn er problemen met de taal, dan is hier een Engelse website waar handige zinnen op staan om te gebruiken.

 
Natuurlijk hoopt To Toscane dat u kunt genieten van een welverdiende vakantie zonder ziekenhuisbezoek. Wilt u advies bij het vinden van uw perfecte vakantiehuis dan kunt u een e-mail sturen naar ruth@to-toscane.nl of bezoek onze mooie website www.to-toscane.nl

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op