Toscane voor wandelaars

vrijdag 15 mei 2015

Toscane voor wandelaars

 
gepost door Sonia (15/05/2015)

Toscane is een regio voor vele passies; kunst, lekker eten, winkelen, historie, er is voor ieder wat wils. Aan wandelen denken bezoekers van Toscane niet meteen terwijl er prachtig platteland om de steden en de beroemde bezienswaardigheden heen ligt.

Gaat u naar Toscane om van het buitenleven te genieten neem dan uw beste wandelschoenen mee, pak een goede kaart, pet en veel water en probeer een van deze ongelofelijke mooie wandelroutes.

 

Via Francigena
De Via Francigena is een middeleeuwse pelgrimsroute die begint in Canterbury en eindigt in Rome, en loopt dwars door Toscane. De route krijgt minder aandacht van wandelaars in vergelijking met andere religieuze wandeltochten binnen Europa, het is echter een zeer interessante wandelroute afhankelijk van hoever u wilt lopen.
Routes in Toscane lopen van Camaoire naar Lucca (ongeveer 24 kilometer) en van Lucca naar Porcari (ongeveer 10 kilometer. Overweegt u een stuk van de Via Francigena te wandelen tijdens uw vakantie dan is het aan te raden om wat voorbereidend werk te doen. In tegenstelling tot andere wandelingen en routes is er geen standaard bewegwijzering waardoor het volgen van de route een beetje lastig kan zijn soms. Het beste is om een speciale kaart of boek aan te schaffen of download de GPS coördinaten zodat u niet verdwaalt onderweg.

 

Vie Cave
Deze Etruskische routes zijn afgegraven paden die Sovana, Sorano en Pitigliano verbinden en dit is een prachtige historische wandeling. Gemaakt voor religieuze doeleinden is de Vie Cave een unieke manier om een geweldige gebied van Toscane te ontdekken. De wegen bevatten een aantal informatiepunten waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de Etruskische cultuur en de routes zelf en boeden een fenomenaal uitstapje in de natuur.
De Vie Cave zijn te vinden in de provincie Grosseto op slechts een uur en drie kwartier rijden van Siena, zodat het een ideaal dagje uit is voor iedereen die Toscane bezoekt. U kunt een kaart met de Via Cave routes hier downloaden.

 

Maak uw eigen stedentour
De Toscaanse steden zijn het best te voet te ontdekken. Plan een wandeling door de binnensteden op Google maps en kies wat u wilt zien en bezoeken. Met drie tot vier historische gebouwen of pleinen kunt u al een mooie culturele stadswandeling maken.
We raden een op maat gemaakte wandeling aan voor Siena en San Gimignano wanneer u het geen probleem vindt om een heuvelachtige stad te voet te verkennen.
Als alternatief kunt u een lokale gids regelen die veel kan vertellen over de rijke geschiedenis van Toscane en plekken van de steden weet die een gewone toerist niet kan vinden.

 

Wandelen buiten Toscane
Er zijn tal van goede wandelroutes in Toscane maar wellicht kunt u de verleiding niet weerstaan om ook even buiten deze mooie provincie te kijken. Houdt u van de kust neem dan de trein naar Cinque Terre, zeker de moeite waard. Er zijn vijf kustplaatsjes met mooi geschilderde huisjes en deze zijn verbonden door de Azure Route die een aantal ongelofelijke wandelingen langs de kust biedt. Bezoekers zijn gewaarschuwd want op een warme hete zomerdag is dit best zwaar.

 

Een makkelijke route is die van Riomaggiore naar Manarola, deze is vlak en verhard en u kunt een trien nemen naar andere dorpen. Vergeet niet een handdoek en zwemkledij want de Cinque Terre heeft een aantal mooie stranden die zeer geschikt zijn om heerlijk op te ontspannen op het midden van de dag.

Na een lange dag wandelen in de warme Toscaanse zon is het goed toeven in een vakantiehuis met zwembad. Neem een kijkje op onze mooie website en bekijk of u een oase van rust kunt vinden in de vorm van uw eigen vakantiehuis in Toscane.

 

 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op