Toscane Fietsen

vrijdag 22 mei 2015

Toscane Fietsen


 
gepost door Campbell Reid (22/05/2015)

 
Terwijl ik de heuvels af raas moet ik op de pedalen gaan staan om proberen mijn snelheid te behouden. Het achterwiel van mijn fiets gaat draait heel hard en ik verlies grip dus ik ga zitten en probeer kracht te krijgen om verder te fietsen. Het is mijn eerste ochtend in Toscane en ik ben de meest elementaire regels van het fietsen op de Strade Bianchi die kris kras door deze legendarische fietsregio lopen vergeten.


Mijn concentratie is tanende en dat is wel begrijpelijk aangezien mijn blik de hele tijd getrokken wordt naar de wijngaarden die langs de weg liggen waar ik fiets. Dit is de Chianti en ik heb een beetje spijt van de glaasjes wijn gisteravond, mijn benen steken van alle inspanning. Ik sla af en fiets gestaag verder op glad asfalt in de richting van Gaiole in Chianti.

 
Ik ben hier om Sean, de eigenaar van To Toscane, een bedrijf dat vakantiehuizen verhuurt in Toscane te ontmoeten. Hij is een fervent fietser en begeleid door zijn vriend Brett gaan we voor een ritje langs de glooiende lokale wegen. Ons doel vandaag is Castellina in Chianti waar mij het beste ijs van Toscane is belooft.

 
We verlaten Gaiole in de heldere lentelucht en beginnen snel genoeg met klimmen in een gestaag tempo. De weg kronkelt naar boven en we rijden langs glooiende velden en bossen met fris groen, over een paar weken barst de lente los. We bereiken de top en onze privé race begint als Dean en Brett als gekken de heuvel af suizen, zij kennen de weg en zijn erg fit.

 
De bevolking weet waar je kunt fietsen in dit geweldige gebied. De lokale wielrenhelden zijn bijvoorbeeld Bartali, Bettini en Cipollini. Er zijn verschillende professionals die in de Chianti wonen. Het is echter de L’Eroica die aan faam wint over de gehele wereld. Dit vintage wielrenevenement, met wollen truien en Strade Bianchi is een geweldige happening. Er is zelfs een winkel vol memorabilia en vintage fietsen en spullen van de Marchi.
 

De weg naar Castellina is een flinke klim en heeft veel bochten. Sean zwoegt vooruit terwijl Brett en ik in ons eigen tempo vooruitgang boeken. Door wat zicht tussen de bomen zie ik nog veel meer wijngaarden die zich ten noorden tot westwaarts uitstrekken en dan bereiken we Sean op de top voor een overweldigend mooi uitzicht en een gelato.
 

Een groep Amerikaanse toeristen stopt ook op dit punt en we praten over het glorieuze landschap. Na de selfies gaan zij verder per auto, zonder twijfel met een strak schema. Ik benijd ze niet, je voortbewegen op twee wielen is simpelweg de allerbeste manier om connectie te maken met het landschap. En het ijsje? Iedere meter van de zware klim meer dan waard.

 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op