Pisa

vrijdag 29 mei 2015

Pisa

gepost door Mikolaj (29/05/2015)

Internationaal staat Pisa bekend om de scheve toren, er is echter veel meer te zien in deze mooie oude Toscaanse stad dan omvallende architectuur. Pisa is echt een prachtige stad die veel minder druk is dan bijvoorbeeld Florence en daarom een ontspannen dagje weg betekent. Er is genoeg te zien en te doen in de stad.

 

Santa Maria della Spina
Deze kleine kerk is gebouwd in 1230 en is een mooi voorbeeld van gotische architectuur in Pisa. Oorspronkelijk heette het kerkje Santa Maria di Pontenovo. De kerk kreeg een andere naam toen een doorn van de doornenkroon van Jezus (zo gelooft men) in 1333 naar de kerk werd gebracht. De kerk is ook verplaatst want stond dichter bij de Arno, maar hier waren teveel overstromingen. Het is vandaag de dag een plek waar veel mensen op af komen vanwege het prachtige exterieur en het gotische sculpturale meesterwerk Madonna van de Roos gemaakt door vader en zoon Andrea en Nino Pisano.

 

De Arno Promenade
De rivier de Arno, die ook door Florence stroomt gaat dwars door het centrum van Pisa, en het is een ideale manier om Pisa te bekijken. Er zijn tal van mooie huizen gebouwd langs de rivier, met inbegrip van de Santa Maria della Spina, en een wandeling langs de rivier biedt een mooi perspectief op een aantal hoogtepunten van oude architectuur van Pisa. U kunt ook een boottocht maken.

 

Kathedraal van Pisa
Het wereldberoemde Piazza del Duomo mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Pisa. Ook wel bekend als het Piazza del Miracoli. Dit is een Unesco wereld erfgoed. De kathedraal dateert uit de elfde eeuw en het was een baanbrekend ontwerp waarmee er Romaanse architectuur nieuwe stijl werd geïntroduceerd in Pisa. Deze invloed kan worden gezien in de gehele stad. De kathedraal heeft veel interessante versieringen, waaronder massieve bronzen deuren van de Vlaamse beeldhouwer Giambologna en het mozaïek van Christus in Majesteit

De kathedraal is vol met interessante functies, waaronder massieve bronzen deuren onder leiding van de legendarische Vlaamse beeldhouwer Giambologna en het mozaïek van Christus in Majesteit gepland en begonnen bij Cimabue.

 

To Toscane biedt veel vakantiehuizen in deomgeving van Pisa, dus als u in de buurt wilt verblijven in een comfortabel vakantiehuis met zwembad neem dan eens een kijkje op onze mooie website met meer dan 600 vakantiehuizen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op