Drie verborgen plekken, ga terug naar de natuur in Toscane

vrijdag 1 mei 2015

Drie verborgen plekken, ga terug naar de natuur in Toscane


gepost door Ruth Anne (01/05/2015)

Wanneer u Toscane bezoekt vindt overal u prachtige cultuur, kunst en geschiedenis. Wilt u liever de rust opzoeken in Toscane dan is er ook een onbekendere kant van deze prachtige regio, namelijk de onstuimige natuur.  

Drie natuurgebieden vol verrassingen in Toscane:

Diaccia Botrona
Dit natuurgebied in de regio Maremma werd in de 18e eeuw gecreëerd, toen een bestaand meer werd leeggetapt. Het resultaat is een mengeling van verbazingwekkende moerassen die een grote aantrekkingskracht hebben op reigers, haviken en wilde ganzen. Er is ook een plek waar flamingo’s huizen, een van de weinige plekken in Italië waar deze in het wild kunnen worden waargenomen.

In het natuurreservaat is een schattig museum het Casa Rossa waar u voor een klein bedrag een geweldig uitzichtpunt kunt bezoeken en men verschaft veel informatie over het gebied en onderzoek wat hier plaatsvindt. De toegang tot het natuurgebied is gratis dus zolang u rustig en respectvol met de natuur omgaat kunt u genieten van het prachtige landschap met wilde schildpadden, boomkikkers en stekelvarkens, en u kunt de vogels observeren.

 

Crete Senesi
Net buiten Siena ligt het mooie en unieke Crete Senesi. Vegetatie is hier schaars waardoor de blauwgrijze kleibodem zichtbaar is die een beetje doet denken aan een woestijn met glooiende heuvels. De unieke kleur en leegte van het gebied heeft ervoor gezorgd dat men het een maanlandschap noemt. Bezoekers melden dat het effect soms een beetje ongemakkelijk kan zijn omdat er in het wat grimmige landschap ook bos en zelfs boerderijen staan. Dit maakt het een buitenaards decor. Fotografen voelen zich in het bijzonder tot de Crete Senesi aangetrokken er is namelijk niets ter aarde dat zoveel tegenstelling tentoon stelt.

 

Arcipelago Toscano nationaal park
Dit is het grootste maritieme park van Europa, het bestaat uit meer dan 55.000 hectare van de Middellandse Zee en omvat de Toscaanse archipel - keten van eilanden - vlak voor de kust. De eilanden zelf zijn goed bewaard gebleven mooie plekjes, en hebben een groot aantal beschermde vogels, planten en zoogdieren om te ontdekken, terwijl de zee de thuisbasis is van dolfijnen, zeldzame vissen en een rijkdom aan onderwatervegetatie.

De eilanden zijn bezaaid met educatieve bezoekerscentra, of als u zin ​​heeft de eilanden zelf te verkennen dan is er genoeg te doen en te zien. Zorg ervoor dat u de regels van wat u wel en niet mag doen goed kent, omdat het gebied is beschermd wordt het gecontroleerd.

 

Dit zijn niet de enige verborgen pareltjes in Toscane. Wilt u de wilde natuur verkennen dan is het heerlijk om in een comfortabel vakantiehuis in Toscane te verblijven met zwembad waar u heerlijk kunt bijkomen van wandelingen in de natuur. Neem een kijkje op onze mooie website of neem contact met ons op.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op