Wandel met Dante door Florence

vrijdag 3 april 2015

Wandel met Dante door Florence


gepost door Virginie (03/04/2015)

Durante degli Alighieri, beter bekend als Dante, was een van de meest bekende en invloedrijke dichters in de middeleeuwen wiens nalatenschap in de literatuur nog steeds gevoeld wordt over de hele wereld. Dante wordt vaak aangeduid als "de vader van de Italiaanse taal" omdat hij het Toscaanse dialect sprak en schreef waarvan het hedendaagse Italiaans afstamt.


Hoewel hij een groot deel van zijn leven vanwege zijn politieke activiteiten in ballingschap doorbracht, ver weg van zijn geliefde Florence heeft de stad zeker invloed gehad op Dante’s beroemdste werken, waaronder Divina Commedia (de Goddelijke Komedie). Veel plekken en mensen die hij kende uit Florence komen terug in Dantes boeken en daardoor maakt het de prachtige stad de perfecte bestemming voor liefhebber van “Il Poeta”. Hieronder vindt u enkele van de mooiste plekken om te bezoeken in Florence.


Casa di Dante (Huis van Dante)
De familie van Dante bezat een aantal panden in FLorence en het Casa di Dante is er een van. Hoewel er geen harde bewijzen zijn dat Dante hier ooit heeft gewoond is het nu een museum gewijd aan de dichter. Er zijn exemplaren van Divina Commedia en portretten van de schrijver en allerlei informatie over zijn leven in Florence en omgeving. Het Casa di Dante staat vol met memorabilia die echte fans niet mogen missen.
 

Sasso di Dante (Dante's Steen)
Deze steen lag in het midden van het Piazza Duomo en was een van de favoriete plekken van de dichter. Het verhaal gaat dat Dante de steen gebruikte om op te zitten en te schrijven terwijl hij inspiratie kreeg van het plein met haar prachtige architectuur rondom. De steen ligt niet meer op dezelfde plaats, een maquette markeert de plek dus u kunt hier zelf gaan staan en genieten van de gebouwen en de sfeer om u heen. Op het plein staat de Basilica di Santa Maria del Fiore, ook wel bekend als Santa Maria del Fiore kathedraal, de vierde grootste kerk in Europa.
 

Chiesa di Santa Margherita de 'Cerchi
Deze kleine kerk in het centrum van Florence wordt vaak aangeduid als Dante's kerk dankzij de nauwe banden met de dichter. Legende gaat dat dit is waar hij zijn eerste grote liefde voor het eerst zag, zijn muze, Beatrice Portinari, toen hij slechts negen jaar oud was.

Hier trouwde hij hoogstwaarschijnlijk met zijn vrouw Gemma Donati ergens tussen 1285 en 1290. Dankzij de nalatenschap van Dante is de kerk nu een trekpleister voor een ieder die in hem geïnteresseerd is, en waar mend brieven schrijft aan Beatrice, die zij achterlaten bij de tombe naast de kerk waar zij, zo denkt men, begraven ligt.
 

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in Florence zodat u de stad dagenlang kunt verkennen dan hebben wij een groot aanbod om uit te kiezen. Neem eens een kijkje op onze mooie website www.to-toscane.nl of stuur een e-mail met uw wensen zodat onze agent een selectie van vakantiehuizen kan mailen.

 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op