Giuseppe Poggi – de belangrijkste architect van Florence

vrijdag 10 april 2015

Giuseppe Poggi – de belangrijkste architect van Florence


gepost door Mikolaj (10/04/2015)

In 2015 is het 150 jaar geleden dat koning Vittorio Emanuele de Tweede verklaarde dat Florence de hoofdstad was van het nieuw verenigd Italië. Hoewel de stad slechts zes jaar als hoofdstad fungeerde voordat Rome de belangrijkste stad van Italië werd, onderging Florence een aantal belangrijke veranderingen in die periode.  De architectuur van de stad is toen radicaal veranderd en dit heeft tot op heden een blijvend effect op de stad. Dit kwam door één man: Guiseppe Poggi.

Wie was Giuseppe Poggi?
Poggi was een inwoner van Florence en werd geboren in 1811. Hij was reeds jaren werkzaam als architect toen Florence de nieuwe Italiaanse hoofdstad werd. Toendertijd was Florence nog steeds een middeleeuwse stad in vele opzichten en aan Poggi werd gevraagd om te helpen met het moderniseren en renoveren van de nieuwe hoofdstad.
Poggi nam de leiding bij het slopen van de stadsmuren en deze te vervangen door steegjes en een aantal open pleinen waaronder het Piazza Beccaria en het Piazza della Libertà.  Hij ontwierp de panoramische Viale dei Colli boulevard die zicht uitstrekt van Porta Romana tot het Piazza Michelangelo en waar toeristen tot op de dag van vandaag over wandelen om Florence te ontdekken. Doordat de hogere klassen van Florence Poggi inzetten voor renovatie- en het creëren van verschillende tuinen en paleizen rond de stad werd de invloed van Poggi op de architectonische uitstraling van Florence versterkt.
Poggi overleed in 1901, maar zijn erfenis leeft voort in het ontwerp van het moderne Florence.

 

Kom meer te weten over Guiseppe Poggi
In het stadsarchief in de buurt van het Piazza Cesare Beccaria loopt tot 6 juni 2015 een tentoonstelling over Poggi’s werk en zijn invloed op de stad. De tentoonstelling heet ‘een hoofdstad en haar architect’. Opgenomen in de tentoonstelling zijn documenten en voorstudies die meer inzicht geven in het proces achter het enorme renovatieproject van Florence. Piazza Cesare Baccaria is een van de ontwerpen van Poggi en dit maakt het de ideale plek om meer te weten te komen over deze grote Florentijnse architect. De tentoonstelling is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze prachtige stad.
 

To Toscane heeft een groot aantal vakantiehuizen in de buurt van Florence en omgeving. Bent u van plan om deze historische stad te bezoeken dan kunnen wij het perfecte vakantiehuis bieden om te verblijven. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op