Werelderfgoed de zeven wonderen van Toscane

vrijdag 20 maart 2015

Werelderfgoed de zeven wonderen van Toscane

 
gepost door Virgnie (20/03/2015)
 
Toscane herbergt zeven niet te missen Unesco Werelderfgoed plekken die kunst, cultuur en historie vertegenwoordigen. Iedereen die op vakantie gaat naar Toscane moet op zijn minst een van deze plekken bezoeken, of waarom niet alle zeven?

 

Het historische centrum van Siena
Siena heeft zijn middeleeuwse karakter behouden waardoor de stad heerlijk is om te bezoeken. Het historische centrum werd in 1995 gekozen als Werelderfgoed omdat het een uitzonderlijk goed bewaard gebleven voorbeeld is van de gotische gebouwen en ontwerpen die symbool staan voor de vooruitgang in de Italiaanse en Europese geschiedenis van kunst en architectuur.
Het centrum omvat een aantal bekende gebouwen, met name het Piazza del Campo. Dit plein is de thuisbasis van de tweejaarlijkse Palio paardenrace, een gevaarlijke en snelle middeleeuwse traditie die een menigte trekt uit heel Europa en daarbuiten. De race is slechts een deel van het evenement maar de aanloop ernaartoe staat in het teken van heerlijke lokale gerechten, verrukkelijke wijn en pracht en praal en dit maakt deze dag zo enorm populair.

 

Piazza del Duomo, Pisa (het plein van de kathedraal van Pisa)
Dit groene ommuurde plein heeft vier 11de – 14de eeuwse monumenten, de kathedraal, de doopkapel, de begraafplaats en de scheve toren. De fundamenten van de toren begonnen al snel na de bouw in de onstabiele ondergrond te zinken. Het duurde bijna tweehonderd jaar voordat de toren af was want de bouw werd iedere keer weer onderbroken door oorlogen en politieke onrust.
Het plein is eigendom van de katholieke kerk en wordt beschouwd als een heilige plaats maar ook beschouwd als een belangrijke plek met een sterke aantrekkingskracht voor liefhebbers van middeleeuwse kunst en architectuur. In 1987 werd het plein toegevoegd aan de lijst van werelderfgoedplaatsen.

 

Het historische centrum van Florence
Florence werd aangewezen als een Werelderfgoed plek in 1982 vanwege de rijke artistieke en culturele geschiedenis. Haar prachtige gebouwen zijn de thuisbasis van letterlijk duizenden onbetaalbare schatten uit de Renaissance, waaronder werken van Michelangelo, Botticelli en Da Vinci. Kathedralen, paleizen en musea zijn allemaal te vinden op loopafstand van elkaar, waardoor Florence de ideale plek is voor iedereen die wat wil leren van de geschiedenis en wil genieten van de cultuur. Het is onmogelijk om heel Florence te zien in één dag, veel toeristen kiezen ervoor om een vakantiehuis in de buurt te huren om een aantal keer naar Florence te kunnen gaan.

 

De Medici villa's en tuinen
Deze werelderfgoed’plek’ bestaat uit twee tuinen en twaalf villa’s verspreid over Toscane. Pas in 2013 werd en zij echt bekend. De villa’s en tuinen zijn niet alleen een eerbetoon aan de De Medicifamilie vanwege hun mecenaat en bijdrage aan artistieke en culturele vooruitgang in Italië, maar ook een mooi voorbeeld van innovatie als het ging om de bouw van luxe villa’s. De villa’s lijken niet op de boerderijen van de rijke Florentijnen, noch waren ze militair sterk - deze luxe Toscaanse villa's werden gebouwd in harmonie met de natuur en ontworpen voor comfort en schoonheid.

 

Het historische centrum van Pienza
In 1459 besloot paus Pius II herinrichting en nieuwe ontwerpen in Pienza, de plaats van zijn geboorte aan te moedigen en de financiering hiervan op zich te nemen. Het resultaat is het eerste complete voorbeeld van een geplande 'ideale stad', en met deze ereplaats in de geschiedenis van de stedenbouw verdiende het centrum van Pienza zijn UNESCO titel in 1996. Rondom het centrale plein - de 'Piazzo Pio II' - staan een aantal prachtige historische gebouwen, waaronder het Borgia paleis en een kathedraal. De schoonheid en de luxe van de Renaissance is herkenbaar in elk element, en er zijn tal van mooie voorbeelden van kunst en architectuur te zien en te ontdekken.

 

Val d'Orcia
Deze regio van Toscane is een prachtig voorbeeld van een historisch agrarisch landschap dat zorgvuldig gecultiveerd en zowel functioneel als esthetisch in overeenstemming met de Renaissance-idealen te zijn. Gelegen op het zuidoosten van Siena werd dit landschap herhaaldelijk geschilderd door kunstenaars van de Renaissance van de ‘Siënese School' waardoor het een artistiek belangrijk landschap werd. De zacht glooiende heuvels zijn grotendeels onontwikkeld en nog steeds bezaaid met grote boerderijen en kleine dorpjes. Hedendaagse kunstenaars en fotografen krijgen de kans om dezelfde taferelen vast te leggen als de grote kunstenaars uit de Renaissance.

 

Het historische centrum van San Gimignano
San Gimignano is van groot historisch belang, omdat het een overgebleven voorbeeld is van middeleeuwse stedelijke structuren van allerlei aard - openbare pleinen, kleine huizen, paleizen en fonteinen zijn allemaal vertegenwoordigd in een klein gebied. Meer dan 70 imposante torenhuizen werden gebouwd door de heersende families om hun dominantie en macht te symboliseren. Hoewel er vandaag de dag nog slechts veertien bestaan​​, is het makkelijk om een indruk te krijgen van de feodale politiek van de Middeleeuwen, en dat is de reden waarom deze plek belangrijk genoeg werd geacht om in 1990 te worden aangewezen als een Werelderfgoedplek.

San Gimignano is ook de thuisbasis van voorbeelden van beeldende kunst, zoals de fresco's van Sint Sebastiaan en St. Augustine geschilderd door Benozzo Gozzoli in de 15e eeuw.

 

Er zijn maar weinig regio’s die zoveel Werelderfgoedplaatsen heeft als Toscane. Bent u op zoek naar een vakantie waar u lekker veel kunt ontdekken en bekijken dan is het een goed idee om te verblijven in een van onze prachtige vakantiehuizen in Toscane.

 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op