Inspirerend Italië: films in Toscane

vrijdag 27 maart 2015

Inspirerend Italië: films in Toscane

 
gepost door Sonia (27/03/2015)

Er zijn zoveel films de Toscane cultuur en landschappen als achtergrond gebruiken dat het zeer inspirerend kan werken om een aantal kaskrakers te gaan bekijken voordat u zelf op reis gaat naar Toscane.
We hebben de drie mooiste films die in Toscane werden opgenomen voor u geselecteerd.

 

La Vita è Bella (Life is Beautiful, het leven is mooi) geregisseerd door Roberto Benigni
Een moderne klassieker van Benigni die een blik werpt op de schoonheid van het leven ondanks de verschrikkingen die ons omringen. Ook al gaat de film over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, de regisseur heeft zich ook geconcentreerd op de mooiere dingen van het leven zoals de kindertijd en verliefd worden. Volg het streven van Guido’s Orefice om de ware terreur van het leven in een concentratiekamp voor zijn zoon Giosué te verbergen en weer verenigd te worden met zijn vrouw Dora.
De eerste helft van de film speelt zich af in het prachtige historische Arezzo. Hier wonen Dora en Guido en de film heeft een paar ongelofelijk mooie shots van het dagelijks leven op de pleinen en de architectuur van de stad. Het is niet aan te raden om Arezzo per fiets te bekijken, het is wel een geschikte plek om geweldige foto’s te nemen. In Arezzo zijn borden te vinden bij de plekken die werden gebruikt voor La Vitta è Bella.

 

Quantum of Solace geregisseerd door Marc Forster
De openingsscène van deze James Bond film toont agent 007 die dwars door Italië rijdt op weg naar Siena. Na een dramatisch auto-achtervolging door een Italiaanse steengroeve, arriveert Bond in Siena, en meteen begint een high-speed achtervolging door de stad tijdens het meest populaire evenement, de Palio paardenrace op het Piazza del Duomo en tot aan de daken van de stad. Het is een snelle scène maar er worden een paar fantastische beelden getoond van de stad en het is een geweldige openingsscène van een onderhoudende actiefilm. Gaat u naar Siena dan zult u niet over de daken gaan wandelen, u kunt echter genieten van een fenomenaal uitzicht op de Torre del Mangia.

 

New Moon geregisseerd door Chris Weitz
Fans van de fantasy tienerserie van Stephanie Meyer kunnen hun hart ophalen bij deze film. Zij weten hoe belangrijk Italië is voor de saga over vampierenromantiek. Alhoewel de film zich afspeelt in Volterra, een bestaande stad in Toscane zijn de opnames in Montepulciano gemaakt, ook een stad die voor de architectuur echt een bezoek waard is. In de Italiaanse scènes zien we Bella racen om Edward te redden die zichzelf kenbaar wil maken als vampier en dus zijn leven beëindigt bij de Volturi (een vampierengemeenschap). Tijdens deze dramatische scène krijgt de kijker geweldige uitzichten over de stad te zien.   
Zelfs als u geen fan bent van vampiers is Montepulciano echt een bezoek waard voor de prachtige architectuur. Maak een wandeling door de stad en drink iets in een café of restaurant om de wereldberoemde lokale wijn te proeven.
 

Heeft u nog geen accommodatie geboekt voor uw eigen Italiaanse avontuur op het witte doek neem dan eens een kijkje op onze mooie website. We hebben een grote selectie van vakantiehuizen in Toscane.

 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op