In de voetsporen van de familie De ’Medici

donderdag 19 februari 2015

In de voetsporen van de familie De ’Medici
 
gepost door Virginie (19/02/2015)

Denken we aan de glamour en alle drama tijdens de Renaissance in Toscane dan speelt de familie De ’Medici een grote rol. Deze familie woonde overwegend tussen de 14e- en 18e eeuw in Toscane. Alle belangrijke machtige posities in Italië werden weleens bekleed door een lid van de familie De ’Medici. Van bankiers tot politici en zelfs pausen. Bent u op zoek naar een vakantie die u meeneemt op een spannende historische reis volg dan de voetsporen van de De ’Medici en verken Toscane.
 
Paleizen
Met zo’n rijke geschiedenis is het niet gek dat er een indrukwekkende erfenis van kunst en cultuur is op de plaatsen waar de De ’Medici woonden. Een voortreffelijk voorbeeld hiervan is het Palazzo Medici Ricardi. Na een lange periode waarbij vele renovaties werden uitgevoerd is het nu een prachtig museum. Het toont meer dan vier eeuwen van kunstenaars van Florence en de omliggende gebieden. De architectuur van het museum is net zo mooi als alle schatten die er te bewonderen zijn, mis de fresco’s in de Capella dei Magi niet.
 
De ’Medici villa’s
Er zijn meer dan twintig De ’Medici villa’s in Toscane die de familie heeft achtergelaten. De panden zijn mooi bewaard gebleven voorbeelden van de renaissance-architectuur. De villa’s werden door de familie als buitenverblijf gebruikt. Zeer de moeite waard!
 
Forten
Er is een prachtig fort in Siena, ook wel het fort van Santa Barbara genoemd dat werd
gebouwd in opdracht van Cosimo I de Medici rond 1550, voordat hij
groothertog werd van Toscane. Hij gaf opdracht tot de bouw na de nederlaag van Siena door zijn Florentijnse leger, met het oog op het gebruik ervan om eventuele toekomstige opstanden te onderdrukken. Met zijn sterke muren en zichtbare wapens is het een bewijs van de militaire macht van de De ‘Medicifamilie destijds.
 
Andere forten die gelinkt zijn aan de familie is een fort in Arezzo dat omgebouwd is tot een openbaar park met prachtig uitzicht over de stad. Toegang is gratis en het dominante fort is nog steeds goed te herkennen.
 
De De ’Medici families waren ongelooflijk invloedrijk. Bovenstaand zijn slechts een paar ideeën die wij geven om een paar passen in hun voetsporen te treden. Bent u op zoek naar een vakantiehuis in de buurt van Florence zodat u in de buurt van deze historische stad kunt verblijven kijk dan eens op onze mooie website met geweldige vakantiehuizen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op