Fietsen in de sporen van Coppi en Bartali

vrijdag 13 februari 2015

Fietsen in de sporen van Coppi en Bartali

 
gepost door Ruth Anne (13/02/2015)

Toscane is echt een populaire bestemming voor fietsliefhebbers dankzij haar prachtige landschap, uitdagende heuvels en natuurlijk de associatie met twee wereldberoemde wielrenners, Fausto Coppi en Gino Bartali. Het zijn echter niet alleen atleten van wereldklasse die kunnen genieten van Toscane op de fiets. Er zijn routes door de gehele regio met afstanden en moeilijkheidsgraden voor ieder niveau.


Bartali’s Florence
Gino Bartali won de Tour de France twee keer, in 1938 en 1948, en de Giro d'Italia drie keer, in 1936, 1937 en in 1946.  Hij was een van de meest prominente wielrenners van Italië (en de wereld) tijdens zijn carrière en hij werd geboren in het kleine stadje Ponte a Ema in het zuidoosten van Florence.  Vandaag de dag heeft de stad een mooi museum dat geheel aan hem is gewijd, del Museo dei Ciclismo ‘Gino Bartali’ voor diehard wielerfans een geweldige plek.
Wanneer u in Florence en door haar omgeving fietst is de kans groot dat u over dezelfde straten peddelt waar Bartali ook heeft gereden. Een van de meest populaire routes is van Florence naar de nabijgelegen mooie stad Siena.

Voorgestelde route:
Er zijn een tal van verschillende manieren waarop u kunt fietsen van Florence naar Siena (of vice versa), maar we raden aan om via Impruneta, Greve in Chianti, Panzano in Chianti en Castellina in Chianti te gaan. Dit is een vrij uitdagende route van 70 kilometer die u meeneemt door het prachtige landschap. In Castellina in Chianti is het de moeite waard om even een welverdiende pauze te nemen.


Elba en Fausto Coppi
De grootste rivaal van Bartali was de Italiaanse Fausto Coppi. Hij won de Tour de France twee keer, in 1949 en 1952, en de Giro d'Italia vijf keer, in 1940, 1947, 1949, 1952 en in 1953. Tijdens de laatste jaren van zijn wielercarrière bracht Coppi veel tijd door op Elba waar hij hard trainde om in vorm te blijven. Rijdt u van Rio nell’Elba naar Porto Azurro dan komt u langs de ‘Fonte di Coppi’ een fontein waar deze beroemde wielrenner  vaak stopte om zijn dorst te lessen.  
Elba is het grootste eiland van de Toscaanse archipel en een van de populairste toeristische bestemmingen van Italië. Het is ook een echte oase voor fietsers, met verschillende wegen, ook voor mountainbikers. Op Elba kan iedereen fietsen of u nu een ervaren technische fietser bent die wil oefenen in de heuvels, een mountainbiker die op zoek is naar extra spanning en sensatie of dat u samen met de familie op de fiets het prachtige eiland wil ontdekken op een ontspannen manier.

Voorgestelde route:
De Mount Orello route is vooral populair bij mountainbikers, biedt een adembenemend uitzicht en afdalingen die goed te doen zijn.


Bent u van plan om een fietsvakantie te houden in Italië en bent u op zoek naar een vakantiehuis in Toscane kijk dan eens op onze mooie website. U kunt online boeken of neem contact met ons op voor meer informatie.  

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op