Veganisten en vegetariërs op vakantie in Toscane

vrijdag 30 januari 2015

Handige informatie voor veganisten en vegetariërs op vakantie in Toscane


gepost door Ruth Anne (30/01/2015)

Italië staat bekend als het Mekka voor liefhebbers van lekker eten. Het is echter voor vegetariërs, veganisten of mensen met een andere dieetrestrictie nog steeds erg lastig om de juiste ingrediënten en gerechten te vinden, zeker als je geen Italiaans spreekt. Italianen hebben een reputatie dat ze nog steeds verbijsterd zijn door het concept van vegetarisme en veganisme en hoewel dit langzaam aan het veranderen is kunnen onderstaande tips een vakantie in Italië wat makkelijk maken als u bijzondere wensen heeft.  

Nuttige zinnen
Wanneer u iemand wilt vertellen dat u vegetariër bent dan is ‘sono vegetariano’ voor een man of ‘sono vegetariana’ voor een vrouw voldoende. Voor veganisten is het ‘sono un vegano' voor een man of ‘sona una vegana’ voor een vrouw. Wilt u een ober in een restaurant vragen naar de gerechten voor vegetariërs dan vraagt u: : "Avete un piatto vegetariano?" Eet u geen eieren dan is het verstandig dit aan te geven bij de keuze voor een pasta met: "Non mangio le uova"

Opletten
Guanciale is een ingrediënt dat vaak gebruikt wordt in tomatensaus voor pasta. Het klinkt misschien onschuldig maar dit zijn varkenswangen! Ansjovis wordt ook vaak gebruikt in sauzen en dit heet "Acciuga" of "alici". Tot slot wordt pancetta (spek van varkensvlees) vaak verwerkt in soepen waar u het niet in verwacht, dus let op de ingrediënten en bij twijfel altijd even vragen aan de ober.

Voedelallergie
Bent u lactose-intolerant dan is er goed nieuws. Carbonarasaus wordt in Italië meestal bereid met een basis van olijfolie in plaats van room. In Italië is het makkelijk om traditioneel gemaakte kazen met een veel lagere dosis lactose te verkrijgen dan in uw eigen supermarkt thuis. Heeft u een glutenallergie dan lijkt Italië een verschrikking met alle pasta en wit brood maar aardappelgnocci kan u redden van alleen maar salades eten. Sommige gnocci bevat meel, dit is vaak niet het geval. Wel even vragen wanneer u dit gerecht wilt bestellen.

Veilige opties
Bruschetta al pomodoro is brood ingesmeerd met olie en knoflook en gegarneerd met tomaten; een eenvoudig en lekker voorgerecht. Hoogst onwaarschijnlijk dat er vlees of andere dierlijke producten in verwerkt zijn.
Pizza Marinara is een pizza met tomatensaus en zonder kaas. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar in Italië is zelfs zo'n eenvoudige pizza heerlijk. Voor vegetariërs zijn is er heel veel keuze in verschillende pizza’s.
Een salade hoeft in Italië is echt geen straf want er zijn zoveel verse ingrediënten beschikbaar. Geweldige groentes, verschillende soorten sla en dressing met verse olijfolie en heerlijke balsamicoazijn maakt Italië echt een oase voor liefhebbers van salade.

Zoekt u een plek om Italiaanse gerechten te kunnen proberen kijk dan eens bij onze mooie vakantiehuizen. Wij beschikken over een uitgebreid bestand van prachtige vakantiehuizen voor koppels, families of vriendengroepen. Met gedeeld- of privé zwembad.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op