Galeries d'art contemporain à Florence

vrijdag 2 januari 2015

Moderne kunstgaleries in Florence

 
gepost door  Dympna Docherty (02/01/2015)
Florence is wereldberoemd om alle kunstschatten uit de Renaissance zoals tentoongesteld in de Uffizi Galerie, toch is er ook vele hedendaagse kunst te bewonderen in deze mooie stad. Florence is de basis voor veel kunstenaars en kunststudenten die de creatieve vibe in de stad levendig houden. Dankzij hen is er een scala aan eigentijdse kunstgaleries en loopt Florence internationaal gezien voorop. Laat de Renaissance even voor wat het is, wandel langs de rijen bij het Uffizi en bekijk onze keuze van vijf moderne topgaleries!

 

BASE - Progetti per l'Arte
Deze ruimte wordt gerund door kunstenaars en is in 1998 opgericht door een collectief van Toscaanse kunstenaars. Er wordt Italiaanse- en internationale kunst tentoongesteld in een sfeer van debat en discussie. Het werk is een eclectische mix van media en kunstenaars met een lichte hang naar installaties, terwijl de programmering ook ruimte laat voor gesprekken over de exposities.

Via San Nicolò 18r, Florence
+39 055 679 378
info@baseitaly.org
www.baseitaly.org


Eduardo Secci Contemporary
Deze galerie is vernoemd naar de oprichter zakenman en verzamelaar Eduaro Secci en exposeert voornamelijk sculpturen die gaan over de existentiële problemen van de moderne tijd.  De galerie opende haar deuren in 2012 en heeft al veel tentoongesteld. Zoals prachtig werk van Angela Glajcar en de donkere mijmeringen van Paolo Grassino.
Eduardo Secci richt zich op het brengen van moderne kunst naar Florence om tegenwicht te geven aan de preoccupatie van de Renaissance.  Heeft u interesse in de schilderijen die hij elders exposeert kijk dan eens hieronder bij het Sangallo Art Station, door hemzelf en Marina Corgnati gestart.

Openingstijden: Van tevoren even bellen
Vai Fra Giovanni Angelico 5r, Florence
+39 055 0517157
gallery@eduardosecci.com
www.eduardosecci.com

 
Sangallo Art Station
Sangallo Art Station  exposeert hedendaagse schilderkunst als de antithese van traditionele Renaissance kunst in Florence sinds 2009. Hier ligt een geweldige kans om dit medium op een andere manier te bekijken. Beïnvloed door vele stromingen kunnen schilderijen het momentum verliezen omdat alles een beetje te vertrouwd aanvoelt. Sangallo vertoond verrassend werk  zodat u een helder beeld krijgt bij de moderne schilderkunst en dat dit medium wederom een grote plaats inneemt in de huidige kunstwereld. De galerie heeft een grote vaste collectie, die varieert van de onbetwistbare vaardigheid van Picasso tot de meer moderne meesters zoals Luca Alonari.

Open: van dinsdag tot en met zaterdag 10:00-13:30, 16:00-19:00
Via Fra Giovanni Angelico, 5r, Florence
+39 055 0517157
info@sangalloartstation.it


 

CCC Strozzina Centrum voor Moderne Cultuur in het Palazzo Strozzi
Strozzina is het Stedelijk Museum van Florence met een volle catalogus  met inventieve hedendaagse kunst. Eerdere exposities omvatten ‘Declining Democracy’ met werk van  Francis Alÿs en Thomas Hirschhorn; ‘Virtual Identities’ en ‘Francis Bacon and the Existential Condition in Contemporary Art
Er worden ook evenementen georganiseerd zoals concerten, films en lezingen. Soms is de entree gratis.

Openingstijden: Dinsdag - Zondag 10:00-20:00, Donderdag gratis van 18:00-23:00, gesloten op maandag.
Fondazione Palazzo Strozzi, Palazzo Strozzi, Piazza Strozzi, 50123 Florence
Info: +39 055 391711
Tickets: +39 055 2645 155
news@strozzina.org
www.strozzina.org


Tethys Fine Art Photography
Deze opmerkelijke galerij herbergt een indrukwekkende collectie hedendaagse fotografie die samen met de tijdelijke exposities vragen stellen bij de vooroordelen over fotografie. Traditionele onderwerpen worden opnieuw gebruikt zoals met Massimo Borchi’s epische afbeeldingen van stedelijke omgeving en Sandro Santioli’s kijk op landschapsfotografie door het nemen van luchtopnamen van IJsland voor het maken van een reeks minutieuze  gedetailleerde abstracte schilderijen.  De galerie gaat verder dan de tradities in fotografie met kunstenaars als  Guido Cozz, die de lichamelijke grenzen van het medium verlegd door manipulatie en verval tegen onverwachte en nieuwe perspectieven te onthullen.
 
Openingstijden: maandag - vrijdag 10:00-13:00, 15-19:00, zaterdag 15-19:00
Via dei Vellutini 17 / R, Florence
+39 055 2286064
info@tethysgallery.com
www.tethysgallery.com

 

Bent u op zoek naar een vakantiehuis in de omgeving van Florence zodat u op culturele verkenning kunt, kijk dan eens op onze mooie website.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op