Wijnfestival in Panzano in Chianti

vrijdag 14 november 2014


Wijnfestival in Panzano in Chianti
Gepubliceerd door Sean Caulfield

Het zal niet als een verrassing komen dat er in Italië heel veel wijnfestivals worden gehouden. Ook in Toscane worden er veel van deze gezellige festivals gehouden en Vino al vino (wijn tot wijn) in Panzano in Chianti is een heel goed voorbeeld van hoe leuk een wijnfestival kan zijn. Het richt zich op de lokale producenten met een meer intieme sfeer in vergelijking met andere wijnfestivals. Het is de perfecte keuze voor een liefhebber van goede wijnen.

Vino al vino wordt al vele jaren georganiseerd door een groep van twintig lokale wijnhuizen. Zij zijn erin geslaagd om klein te blijven en dit wijnfestival is een goed alternatief in vergelijking met de veel grotere, die natuurlijk ook heel interessant zijn. Panzano in Chianti ligt tussen de grotere plaatsen Greve en Castellina en is een klassiek klein Toscaans dorpje met uitzicht op de omliggende wijn- en olijfboomgaarden. Dit is nou typisch landelijk Italië!

Het festival vindt plaats op het plein in het centrum van Panzano waar de wijnhuizen kraampjes hebben neergezet. U kunt een glas kopen voor vijftien euro en dan van zoveel wijnen proeven als u maar wilt zonder extra kosten! De vijftien euro voor uw glas is de bijdrage aan de kosten van het festival, en u kunt meerdere dagen komen, voor dezelfde prijs. Ook als u een paar uur de tijd heeft is het zeer de moeite waard om te proeven van alle verschillende wijnen en gewoon te genieten van de sfeer en de ambiance. Het glas mag mee naar huis als souvenir!

Meteen bij de ingang van het plein ziet u een kleine bar waar de wijnen om te proeven worden geserveerd. De ideale manier om zoveel mogelijk uit een proeverij te halen is om een wijn te proeven en dan met uw glas naar het kraampje van het wijnhuis van de betreffende wijn te lopen waar men u alles over de wijn kan vertellen. Iedere wijngaard uit het omliggende platteland heeft een eigen kraampje met hun producten, het is een fantastische manier om meer te leren over het maken van wijn en de eigen filosofie die iedere wijnmaker heeft. Het maakt niet zoveel uit of u een kenner bent of gewoon af en toe een wijntje drinkt, Vino al vino is de kans om een breed scala van wijnen te proberen en te kijken welke wijn u het lekkerst vindt.

Zodra u de perfecte wijn heeft gevonden wilt u vast een flesje of zelfs een kist of twee meenemen om thuis heerlijk van te genieten. De organisatoren van het festival hebben hier rekening mee gehouden en er is op het plein een plek waar u wijn kunt kopen of bestellen. Er is een dame die meerdere talen spreekt en waar u alle wijnen van de verschillende wijnhuizen kunt aanschaffen. U kunt een fles meenemen of een grotere bestelling plaatsen die afgeleverd wordt. Op deze manier kunt u nog lang nagenieten van het festival.

Het is een wijnfestival maar het zou niet een echt Italiaans evenement zijn als er niet heerlijke lokale hapjes te krijgen zouden zijn. In Panzano in Chianti heeft de wereldberoemde slager en chef kok Dario Cecchini zijn slagerij en winkel. Hij runt de Antica Macelleria Ceccini, een familiebedrijf dat al tweehonderdvijftig jaar bestaat. Dario heeft drie restaurants in Panzano die allen verschillende vleesgerechten (en een paar vegetarische) serveren. Het dorp heeft ook een goede bakker, wijn is niet het enige waar Panzano trots op kan zijn. Het is natuurlijk wel verstandig om iets te eten bij de verschillende restaurants of de bakker tijdens al het wijnproeven. Anders zou misschien nog vergeten welke wijn uw favoriet was!

De lokale restaurants dragen echt bij aan het festivalgevoel, met vele tafels langs de weg waarop zij hun heerlijke gerechten serveren. Obers steken de weg over, en u kunt ontspannen in de zon, terwijl u de geweldige sfeer in u opneemt. Panzano is een fantastische plek om naartoe te gaan voor een lunch tijden het festival, ook als u geen wijn drinkt. Begin van de avond op zaterdag en zondag wordt er live jazz muziek gespeeld en zijn er kunstenaars uit de omgeving die hun werk laten zien.

Het Panzano in Chianti wijnfestival is een leuk klein festival voor mensen die echt Toscaanse cultuur willen meemaken op een geweldige locatie. Het is de perfecte gelegenheid om uw wijnkennis uit te breiden. We horen vaak dat wanneer men dit festival heeft bezocht, er vaak over de gehele wereld wordt gezocht naar wijnen uit het Panzano gebied. Gelukkig zijn de wijnen relatief eenvoudig te vinden aan gezien deze verkrijgbaar zijn in Europa en de Verenigde Staten van Amerika.

Vino al vino vindt ieder jaar in de derde week van september plaats, net voor de oogst begint. Het festival duurt vier dagen van donderdag tot en met zondag. Wilt u meer weten over Panzano kijk dan hier op onze website. We hebben veel mooie vakantiehuizen in de omgeving van Florence, Panzano en de Chianti. Wilt u informatie en advies aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail, chat of telefoon.  

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op