Vijf geweldige romans die zich afspelen in Italië

donderdag 2 oktober 2014

Vijf geweldige romans die zich afspelen in Italië
Image source: mygoodbookshelf.wordpress.com

Het is heerlijk om alvast in de vakantiestemming te komen, en dat kan geweldig met een goed boek. Of neem een lekker boek mee op vakantie naar Italië. We hebben er een aantal uitgekozen die inspiratie geven voor uw volgende vakantie naar Italië. Kies er één of enkele om thuis of in het mooie Toscane te genieten en ontspannen.

Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert
Dit is een mooi verhaal dat begint met wanhoop en eindigt in hoop. Eat, Pray, Love vertelt over de reis van Elizabeth Gilbert nadat haar huwelijk is geëindigd. Het eerste deel (Eat) speelt zich alleen af in Italië, met veel lekker eten en hartenpijn, daarna wordt het wat meer religieus in India en het eindigt op Bali, Indonesië. Door het lezen van dit boek staat u te popelen om uw eigen avontuur te mogen beleven in Toscane en Italië, en wellicht elders op de wereld.

A room with a view door E.M. Forster
Een klassiek romantisch verhaal dat gaat over de innerlijke strijd van een jonge vrouw dat zich afspeelt aan het begin van de twintigste eeuw in Florence. A room with a view (een kamer met uitzicht) neemt de lezer mee op een reis door Italië. Hoofdpersoon Lucy Honeychurch is daar met haar oudere nicht Charlotte en het is hier dat zij de knappe George Emmerson ontmoet nadat zijn vader aanbied om hotelkamers te ruilen zodat de dames een beter uitzicht hebben over de rivier de Arno. Geconfronteerd met een veranderende samenleving zal Lucy moeten kiezen tussen ware liefde en passie en een passend verstandshuwelijk.
Ontspan met dit boek aan de rand van een zwembad in Toscane bij uw vakantiehuis en verken zelf de straten van het prachtige Florence.

De dochter van Siena door Marina Fiorato
In deze historische roman worden we mee terug genomen in de tijd van Toscane in de Gouden Eeuw. In het 18e eeuwse Siena tijdens de Renaissance gaat het verhaal over de beroemde Palio (paardenrace) van Siena en de rivaliteit van de Contrades (wijken). Pia Tolomeo een inwoonster van Siena wordt verliefd op een ruiter van de Palio, echter hij komt uit een andere Contrade en Pia wordt gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk.
Dit boek laat u beleven hoe de complexe cultuur was van de deze mooie Toscaanse stad. De geschiedenis is nog steeds springlevend tijdens de tweejaarlijkse Palio in Siena.

Ik, Mona Lisa door Jeanne Kalogridis
Deze roman is een fictieve voorstelling van het leven van de vrouw in het beroemdste schilderij van de wereld. Bezoek het 15e eeuwse Florence en bekijk de impact die de moord van Giuliano de 'Medici heeft gehad op de stad in deze meeslepende tragedie. Het verhaal gaat vervolgens een decennium vooruit, en we zien een ongelukkige stad en heldin Lisa Gherardini Antonio omgaan met liefde en verlies.
Geïnspireerd op het leven van de mystieke vrouw in Da Vinci's Mona Lisa speelt dit verhaal zich af tegen de achtergrond van een onrustig Florence en benadrukt de artistieke bloei en de kracht van deze bijzondere stad in Toscane.

The Talented Mr Ripley (de getalenteerde Mr Ripley) van Patricia Highsmith
In deze psychologische thriller die zich afspeelt in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontmoeten we Tom Ripley die worstelt om rond te komen in New York. Hij krijgt de kans om naar Italië te reizen en de lezers raken verwikkeld in een reis vol moord, diefstal en verschillende identiteiten. Mongibello en San Remo komen ook voor in dit intrigerende verhaal, er ontvouwd zich een prachtig decor terwijl we lezen over het leven van de rijken der aarde.
Dit is slechts een deel van een reeks die bekend staat als de Ripliad.

We hopen dat deze selectie van romans over Italië u inspiratie geeft en heerlijk lectuur is tijdens uw vakantie.


 


Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op