Een dagtocht naar geweldig Siena

vrijdag 17 oktober 2014

Een dagtocht naar geweldig Siena

 
Siena is een prachtige stad in het hart van Toscane. Wereldwijd bekend om zijn tweejaarlijkse Palio (supersnelle paardenrace) is Siena doordrenkt van historie. Dit is de perfecte stad voor een dagtripje wanneer u verblijft in een vakantiehuis Toscane in de omgeving. Rustiger dan Florence is een dagje in Siena een ontspannend uitstapje voor de meeste toeristen.
Verblijft u in een van onze vakantiehuizen en wilt u een bezoek brengen aan het ommuurde Siena dan hebben wij alvast onze favoriete plekken op een rijtje gezet zodat u uw bezoek daarom heen kunt plannen. Kijk op http://www.to-toscane.nl/siena/ voor vakantiehuizen in de buurt van Siena.

Heerlijk mensen kijken op het Piazza del Campo
Het Piazza del Campo is een plek vol actie tijdens de beroemde Palio, met races die maar negentig seconden duren maar zodra de opwinding van de paardenrace voorbij is wordt het plein de perfecte plek om heerlijk te ontspannen, flaneren en te kijken naar alle mensen die voorbij komen.
Het plein dat voelt als een kommetje is erg populair bij studenten en toeristen tijdens de warme zomerdagen- en avonden. Rondom het plein wemelt het van de gezellige restaurants, barretjes en cafés. Voor een prachtig uitzicht op het Palazzo Publico en Torre del Mangia, en een glimp van het dagelijks leven van Siena neem plaats aan een van de tafeltjes op een terras. Bent u niet bang van hoogtes ga dan de Torre del Mangia in voor een panoramisch uitzicht over de stad en het omliggende platteland.

Kathedraal van Siena
De prachtige Duomo is een must see voor bezoekers van Siena, ook al is het maar om de dikke zwarte en witte strepen van de buitenkant van deze indrukwekkende kathedraal te bewonderen. Eenmaal binnen ziet u dat de strepen blijven en dat er een wirwar is aan prachtige kunstwerken van Donatello, Michelangelo en natuurlijk de geweldige preekstoel ontworpen door Giovanni Pisano. Neem een ​​kijkje in de Piccolomini-bibliotheek om een aantal fantastische fresco's van Pinturicchio te bewonderen over het leven van paus Pius II, en een enorm levendig beschilderd plafond te bekijken.

De Contrade
Een groot deel van de cultuur van Siena gaar over de eeuwenoude rivaliteit tussen de zeventien Contrada’s (wijken). In het museum over de Contrada’s wordt alles helder en beelden uitgelegd. Het museum bezit voorwerpen uit elke Contrada, zoals vlaggen, Palio-outfits, en trofeeën.
De oude rivaliteit die draait rond de Palio’s is meer ontspannen geworden door de jaren heen maar in de aanloop naar, of net na de Palio’s op 2 juli en 16 augustus zijn er parades, vlaggen en optochten van de Contrades om hun overwinningen te vieren.

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Toscane, neem dan eens een kijkje op onze mooie website met meer dan 600 vakantiehuizen.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op