Spelletjes

vrijdag 26 september 2014

Spelletjes

Soms is het heerlijk om een avondje thuis te blijven in uw eigen vakantiehuis Toscane. Er is geen betere manier om iedereen bij elkaar te krijgen dan met een spelletje. Uiteraard bent u niet van plan om minder kleding mee te nemen voor Monopoly, we hebben daarom een lijstje gemaakt met geweldige spelletjes die u kunt spelen zonder iets mee te hoeven nemen. Sommige zijn zelfs geschikt om te doen terwijl u in de rij staat voor een museum.

Vier vierde van een geest.
Dit is een spelspelletje waarbij iedere speler een letter toevoegt. Bijvoorbeeld speler 1 kiest een letter de “S”. Speler 2 kiest een letter die het mogelijk maakt om een woord te maken de “T” en iedere volgende speler voegt een letter toe en let erop het woord nog niet af te maken. Als speler 3 een “O” toevoegt van is het aan speler 4 om niet de “P” toe te voegen maar de “E” ander heeft speler 4 verloren. Spelers kunnen ook proberen om te bluffen zodat een speler wordt gedwongen om een letter te zeggen, deze speler is dan af en krijgt een vierde van een geest. De speler die vier keer een vierde van een geest is geweest verliest als eerste.  

Hoe gaat het met u?
Een speler verlaat de kamer en de anderen verzinnen een onderwerp, een object of iets dat iedereen heeft gezien. De vraagsteler mag terugkomen en mag alleen vragen: ‘hoe gaat het met u?’ en de anderen moeten zo goed mogelijk proberen om te antwoorden zonder prijs te geven waar het overgaat. De vraagsteller moet heel wat frustratie overwinnen en raden wat het onderwerp is.

Toen ik op vakantie ging…
Dit is een geheugenspelletje waar de speler om beurten een item toevoegen aan de lijst die moet worden herhaald voordat er iets aan kan worden toegevoegd. Speler 1 kan bijvoorbeeld zeggen; ‘toen ik op vakantie ging nam ik mijn slippers mee’. Speler 2 zegt dan;’ toen ik op vakantie ging nam ik mijn slippers mee en de Nintendo’. Speler 3 roept; ‘toen ik op vakantie ging nam ik mijn slippers mee en de Nintendo en mijn gevoel van waardigheid!’ en ga zo maar door… De winnaar is diegene die niets vergeet.

Gelukkig en helaas
Dit is een geweldig spelletje om creativiteit op te wekken bij iedereen die meedoet. Iedere speler voegt iets toe aan het verhaal, afgewisseld met gelukkig of helaas aan het begin van een zin.

Bijvoorbeeld:
Er was eens een kikker die rustig op het blad van een waterlelie zat.
Helaas zaten zijn pootjes vast aan het blad en kon hij niet springen.
Gelukkig kwam er een grote golf en de kikker bleek een getalenteerd surfer.
Helaas brak het blad in tweeën en de kikken ontdekte dat hij niet zo goed was in waterskiën. Etcetera, etcetera…

Knipoog Moord
Iedereen moet in een cirkel zitten en beslissen wie de rechercheur zal zijn. De rechercheur moet de kamer even verlaten en er wordt besloten wie de moordenaar is. Breng de rechercheur terug en het spel kan beginnen. De moordenaar moet naar anderen knipogen zodat deze sterven. De persoon die een knipoog ontvangt zal met veel drama dood neer vallen. De rechercheur heeft drie kansen om te bepalen wie de moordenaar is.

Wij hopen dat u veel plezier heeft bij het spelen van deze briljante spelletjes! Neem een kijkje op onze mooie website met meer dan 550 vakantiehuizen in Toscane en neem uwgezin mee.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op