De mooiste vakantiefoto’s maken

vrijdag 19 september 2014

De mooiste vakantiefoto’s maken
 


Heeft u onlangs een nieuwe camera aangeschaft en bent u klaar voor uw vakantie naar het platteland van Toscane? Waarschijnlijk wilt u hoogstaande en kwalitatief uitstekende foto’s nemen en weet u nog niet alles over de instellingen van uw nieuwe camera.
We hebben een aantal handige tips verzameld om u te helpen bij het nemen van speactaculaire vakantiefoto’s. De meeste tips zijn vrij duidelijk en eenvoudig, er zijn enkele dingen die we aanraden aan amateurfotografen om slechte foto’s te voorkomen.

Wat bent u aan het fotograferen?
Uw foto moet interessant, relevant en esthetisch zijn. U wilt een mooi plaatje vastleggen, om voor altijd aan terug te denken. Niet alles is vast te leggen, het is de kunst om in te schatten wanneer u een geweldige foto kunt schieten of gewoon heerlijk het moment in u opneemt.

Portret
Het geheim van een goed prtret is de positionering. Stelt u zichtzelf voor dat de foto in negen vierkantjes is verdeeld, zoals in de foto hieronder:


Om een klassiek portret te nemen plaatst u het onderwerp in het midden. Dit vereist oefening totdat u dit in uw vingers heeft, en uw foto’s zullen er meteen professioneler uitzien wanneer u hier vaardig in bent geworden.
Laat uw model enigszins weg van de camera kijken en glimlachen om terug te keren naar het midden voordat u de foto neemt. Dit leidt tot de meest natuurlijke ‘shoots’, waardoor het risico van overdreven poseren wordt verkleind.

Licht
Probeer altijd de positie van de zon in gedachten te houden. Met de zon liefst achter u zodat de camera niet overcompenseert met helderheid. Anders worden het donkere foto’s met minder zichtbare details.
De beste landschapsfoto’s worden vroeg in de ochtend genomen, dit is namelijk het tijdstip met het mooiste licht.  Neem de foto met een camera die op een statief staat, oftewel helemaal stabiel. Of plaats uw camera op een muur.

Selecteer en bewerk uw foto’s meerdere keren. Het is altijd heel erg leuk om uw foto’s aan vrienden en bekenden te laten zien, dit zal echter niet te lang moeten duren. Ongeveer zeven minuten is lang genoeg. Houdt hier rekening mee bij het selecteren van uw vakantiefoto’s. Laat altijd de beste foto’s zien en gooi vergelijkbare foto’s weg. Foto’s van personen zijn altijd interessanter dan alleen van een gebouw.

Neem eens een kijkje bij de vakantiefoto’s van klanten van To Toscane op https://www.flickr.com/photos/tuscany-competition/sets/

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op