Wijnproeverijen in Toscane

vrijdag 8 augustus 2014


Wijnproeverijen in Toscane

Leila Heim - To Tuscany photocompetition
Een reis naar het prachtige Toscane betekent onderdompelen in de Italiaanse cultuur en keuken, waarbij u natuurlijk proeft van de heerlijke wijnen die de regio te bieden heeft. Een vakantie in Toscane betekent dat u gebruik kunt maken van een breed scala aan wijnproeverijen die op zowel beginners als echte kenners gericht zijn. Sommige proeverijen laten u de hoogtepunten van de omliggende regio verkennen door middel van een excursie. Waar u ook verblijft in Toscane, hier is een selectie van een aantal geweldige wijnproeverijen en dagexcursies die u tijdens uw reis kunt volgen.

Wijnproeverijen in de buurt van Florence
De Tuscan Wine School houdt korte wijnproeverijen op loopafstand van de Ponte Veccio. De centrale locatie maakt het mogelijk dat bezoekers een proeverij in de ochtend of middag bij kunnen wonen en de rest van de dag tijd hebben om bijvoorbeeld historische bezienswaardigheden te bezoeken of om te winkelen voor Florentijnse sieraden!

Florence is ook het startpunt van de vele excursies die de wijngaarden in de streek Chianti bezoeken, met veel bedrijven die op maat gemaakte of specifieke wijntours begeleiden. Italy and Wine biedt unieke tours, privé of in groepsverband, waaronder een Wijn & Truffel tour. Deze neemt u mee naar San Minato waar u met een truffelzoeker en zijn hond op pad gaat om hopelijk deze Toscaanse delicatesse te vinden. Aansluitend kunt u genieten van een aantal regionale wijnen en verse truffels.

Wijnproeverijen in de buurt van Siena
Diegene die in een Toscaanse Villa dichtbij Siena verblijven, kunnen een wijnproeverij bijwonen in de stad of op een excursie gaan naar een van de nabijgelegen gebieden van de streek. De organisatie Grape Tours biedt ambachtelijke reizen aan waarin u niet alleen de lokale wijn proeft maar ook lokale culinaire hoogstandjes verkent. Doordat er dagelijks een excursie naar een nabijgelegen gebied vertrekt, kunt u de tour boeken die het beste aansluit bij uw interesses. De wijntours richting San Gimignano, Montepulciano en Montalcino bieden deelnemers naast de gelegenheid om heerlijke wijnen te proeven ook de mogelijkheid om geweldige lokale producten te proberen, zoals olijfolie, chocola, kaas en vleeswaren.

Wijnproeverijen in de buurt van Arezzo
Als u in de buurt van Arezzo verblijft, kunt u deelnemen aan een wijntour via Very Tuscany, een groeiende reisorganisatie die sinds kort een Arezzo wijntour aanbiedt. De dagtrip omvat een bezoek aan enkele minder bekende wijnproducenten die u leren over het productieproces, hoe u het beste wijn kunt uitzoeken en hoe de wijn geproefd dient te worden. De tour is goed te combineren met andere excursies die Very Tuscany aanbiedt en omvat een bezoek aan de gemeente Arezzo, bekend als de geboorteplaats van Piero della Francesca.

Wijnproeverijen in uw villa
Ondanks dat u inuw vakantievilla niet de expertise en het onderwijs ervaart die tijdens eenwijntour worden geboden, kunt u nog steeds genieten van de verrukkelijke Toscaanse wijnen. Tijdens uw vakantie in Toscane kunt u lokale wijnhandelaren, wijnwinkels en zelfs supermarkten langsgaan om lokale wijnen uit te zoeken die u in ontspannen sfeer bij uw villa kunt proeven. Wellicht wilt u een gids bij de wijnproeverij om toch de expertise in huis te halen, of kunt u toepassen wat u eerder tijdens een cursus heeft geleerd.

Bij To Toscane hebben we een breed scala aan prachtige Toscaanse villa's die gedurende het hele jaar te huur zijn. Neemt u eens een kijkje op onze site als u meer wilt weten over onze villa's, of neem contact met ons op via de contact met ons pagina van To Toscane.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op