Het Toscaanse klimaat: Wat is de perfecte periode om Toscane te bezoeken?

vrijdag 29 augustus 2014


Het Toscaanse klimaat: Wat is de perfecte periode om Toscane te bezoeken?
To Tuscany photocompetition 2010 - Pethybridge

Er is voor iedereen een perfecte tijd van het jaar om Toscane te bezoeken, of u nou een enorme zon-liefhebber bent of liever de schaduw opzoekt! Naast onze verschillende voorkeuren in temperatuur is het ook afhankelijk van wat voor soort vakantie u zoekt. Als u houdt van outdoor-activiteiten dan is het warmst van de zomer niets voor u, terwijl dit juist ideaal is wanneer u extra geniet van een verfrissende duik in het zwembad bij uw Toscaanse villa nadat u bijna gesmolten bent door de warme zon!
We hebben een paar richtlijnen geschreven die u kunnen helpen de perfecte periode van het jaar te vinden waarin u Toscane bezoekt, zodat u niet te kampen hebt met oververhitte of bibberende dierbaren!

April – Mei
Dit kan een geweldige periode van het jaar zijn om naar Toscane te komen, met hoge temperaturen variërend van een zalige 18°C (64°F) in April tot 23°C (73°F) in Mei. U mist de gloeiende hitte van het warmst van de zomer en u bent een stap voor op de zomervakantiegangers, waardoor het de perfecte tijd is om de zon te zien en tegelijkertijd de toeristische drukte te ontlopen. April en Mei maken onderdeel uit van het toeristische seizoen wat betekent dat alles al open is, terwijl de accommodaties en soms zelfs de restaurants goedkoper zijn dan in de zomervakantie. Het is een geweldige tijd voor zowel romantische vakanties als familievakanties in Toscane doordat het weer talrijke activiteiten mogelijk maakt.

Juni- Augustus
Dit is de tijd van het jaar voor de echte zonaanbidders, met temperaturen die in Juni stijgen tot 27°C (81°F) en pieken in Juli en Augustus met 30°C (86°F). Als u een vakantie wilt waarin u een dag of twee de Uffizi galerie of de Toren van Pisa bezoekt maar het grootste deel ontspannen bij uw villa doorbrengt, is deze periode perfect. Doordat de nachttemperaturen rond de 16-18°C (61-64°F) zijn, kunt u genieten van heerlijke zwoele avonden naast het zwembad met een glas wijn en een barbecue vergezeld met smakelijke verse salades. Dit maakt het een perfecte keuze voor een romantische vakantie in Toscane.

September - Oktober
Het is in September nog steeds warm met maximumtemperaturen van 26°C (79°F), maar met de kinderen terug op school is de drukte erg afgenomen en zijn de prijzen lager. De temperaturen zakken in oktober naar gemiddeld 20°C (68°F), dat is warm genoeg om te kunnen zonnebaden en een geweldige temperatuur om te gaan wandelen en te genieten van het Toscaanse platteland. Wat is een betere periode om dit te doen dan tijdens de herfst, waarin het landschap door de herfstbladeren goud en rood kleurt. Dit is ook de periode waarin de meeste wijngaarden hun druiven oogsten, dus er zijn tal van oogstfestivals te bezoeken.

November - Maart
Dit is een geweldige tijd om Toscane te bezoeken als u voor een koopje naar Italië wilt en niet erg dol bent op zonnebaden! De temperaturen wisselen van 9-14°C (48-57°F) met als koudste maand Januari. Sommige mensen zeggen dat dit de periode is om 'het échte Toscane' te bezoeken, doordat het grote publiek verdwenen is en u het leven van de lokale bevolking kunt ervaren. Als u met Pasen of Kerstmis gaat, zult u tussen de Italiaanse toeristen zitten en u weet wat ze zeggen: "When in Rome, do as the Romans do" ("Wanneer u in Rome bent, doe zoals de Romeinen doen"). Niemand kent Italië beter dan de Italianen en dit is wanneer ze op vakantie gaan, dus er moet een magische Italiaanse sfeer in Toscane te vinden zijn in deze periode. Waar u op moet letten, is dat sommige restaurants gedurende een maand gesloten zullen zijn in deze tijd van het jaar, maar dit compenseert met het feit dat de open restaurants een stuk goedkoper zijn in het laagseizoen.

Het klimaat is erg divers in Toscane door het variërende terrein, de temperaturen zullen aan de kust en de valleien hoger liggen dan in bergachtige regio's. U kunt dit in gedachte houden wanneer u een locatie uitzoekt voor een villa in Toscane. Kijkt u eens op onze website om onze Toscaanse Villa's te bekijken of bel ons op +31 (0)20 893 4302.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op