Beroemde personen uit Toscane

vrijdag 22 augustus 2014


Beroemde personen uit Toscane

 

Toscane staat bekend als een plek die barst van de creativiteit, zeker in de grotere steden Florence en Siena met baanbrekende moderne culturele activiteiten. Het is dus geen verrassing dat er veel bekende mensen zijn die uit Toscane komen. Een lijst maken met alle opvallende beroemdheden uit Toscane is praktisch onmogelijk, maar we hebben enkele van de beroemdste inwoners op een rijtje gezet.

 

-Leonardo da Vinci
De Mona Lisa heeft wereldfaam gekregen. Leonardo da Vinci was een ware meester van de Italiaanse Renaissance. Dit genie staat bekend als een historische figuur wiens intelligentie, ontdekkingen en artistieke talenten hebben meegeholpen om de menselijke anatomie beter te begrijpen.
 

-Michelangelo
Een van de grootste kunstenaars van de Italiaanse Renaissance en nog steeds gezien als een van de meest ervaren beeldhouwers in de geschiedenis. Michelangelo is misschien wel de beroemdste kunstenaar van Italië. Hij is geboren in Caprese en heeft als leerling schilder in Florence het vakmanschap geleerd. Zijn vroegste werken bestaan uit beelden, en toen de Pietà bekendheid kreeg in Rome keerde hij terug naar Florence om zijn meesterwerk David te creëren. Dit prachtige beeld is tegenwoordig in de Galleria della Academica te bewonderen.


-Gerenommeerd modeontwerper Roberto Cavalli
Komt uit een artistieke familie – kunst van zijn grootvader hangt in Florence in de Galleria degli Uffizi – en Roberto Cavalli is een modeontwerper die internationale successen heeft behaald.
Cavalli staat bekend om innovatieve creaties en begon te werken met een nieuwe techniek na het volgen van een opleiding aan het kunst instituut in Florence , namelijk afdrukken op leer. Gedurende zijn carrière heeft Cavalli ging Cavalli altijd weer terig naar zijn geboortestad om de laatste ontwerpen te showen van zijn label. In 2002 is er een café geopend naast de boetiek van de designer.
 

-Internationale bestseller auteur Frances Mayes
De auteur is weliswaar niet geboren in Toscane maar de Amerikaanse auteur Frances Mayes verhuisde naar Toscane na het zien van een tweehonderdjaar oude boerderij die toe was aan een grondige renovatie. Bramasole zoals de verwaarloosde boerderij heet werd al snel inspiratie voor het boek ‘Under the Tuscan Sun’ een huis in Italië. Natuurlijk werd de liefde voor de Italiaanse cultuur ook verwerkt in dit heerlijk boek. Het boek werd uitgebracht in 1996 en is verfilmd in 2003. De literaire werken van Frances Mayer zijn zich blijven richten op Italie en er zijn nog twee boeken verschenen om de trilogie te vervolmaken, Bella Toscane en Everyday in Tuscany.

Er zijn tal van beroemde Toscaanse inwoners die we kunnen omschrijven, het zijn er gewoon teveel. En hoogstwaarschijnlijk komen er nog meer bij uit deze prachtige streek met inspirerend landschap, veel historie en heerlijk eten.

Mocht udoor het lezen van dit blog zin hebben om heerlijk op vakantie te gaan en teverblijven in een vakantiehuis Toscane, neem dan eens een kijkje op onze prachtige website www.to-toscane.nl of neem contact op met het team van Toscane, echte kenners van de regio.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op