Fietsen in Toscane

vrijdag 18 juli 2014


Fietsen in Toscane

Het Toscaanse landschap is bij uitstek geschikt om door te fietsen, het lijkt ervoor gemaakt te zijn. De glooiende heuvels, mooie velden, en opvallende uitzichten creëren een ware droom voor iedereen die fan is van fietsen. Naar beneden zoevend of hijgend de heuvels op, het is de ultieme plek voor iedere fietser. Of u nu lange afstanden of een kort reisje maakt, het is makkelijk om Toscane te verkennen per trein of bus.

Wijnproeverij
Wat is nou leuker dan door het prachtige platteland te fietsen van Toscane op weg naar een goed glas wijn? Het fietsen van de Chiantigiana is zeker een must als u  de beste wijnen van Italië wilt proeven.
De regionale weg 222 is de weg die Florence met Siena verbind door de Chianti wijnvelden van Midden-Italië. De weg passeert de oudste golfbaan van Italië net als een aantal prachtige wijngaarden, even pauzeren bij een mooi kasteel behoort tot de opties. Wijnproeven per fiets, dat kan alleen maar in Toscane!

Fietsen langs de Etruskische kust
De kust van Toscane is heel speciaal met een warme zeebries en veel kliffen met geweldig uitzicht. Sommige van de mooiste steden van Toscane liggen allemaal aan de Toscaanse kust zoals Pisa, Livorno en Piombino. Met natuurlijk uitzonderlijk goede visrestaurants.
Neem de veerboot vanaf Piombino en beleef ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw vakantie. Elba is favoriet bij fietsers zowel on- als off road. Het Capoliveri fietspark heeft meer dan 100 kilometer aan fietsroutes en paden door een spectaculair en moeilijk begaanbaar terrein.

L’Eroica
Dit is een wielerwedstrijd met alleen traditionele en antieke fietsen. Deze wedstrijd bestaat sinds 1997 en begint en eindigt in Gaiole in Chainti, en vindt plaats in oktober. De route voert u langs het sublieme Siena en door het platteland met supporters en omstanders die u staan aan te moedigen. Dit fietsfestival is opgezet door de lokale bevolking om de traditie van het fietsen in Toscane te behouden. Er zijn in totaal vier routes beschikbaar variërend van 38 kilometer tot een slopende 209 kilometer route.

Interesse?
Wilt u gaan fietsen in Toscane dan kunt u in een vakantiehuis van To Toscane verblijven. Kijk eens rond op onze website www.to-toscane.nl of neem contact met ons op voor meer informatie. Voor meer tips over sporten en andere outdoor activiteiten kijkt u op

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op