De 10 beste redenen om Italië te bezoeken

donderdag 3 juli 2014

Edward van DitisItalie.nl schijft vandaag een gastblog over de 10 beste redenen om Italië te bezoeken. Heeft u nog redenen nodig om een vakantie naar Italië deze zomer voor uzelf te verantwoorden? Goed, we helpen u een eindje op weg naar het zuiden met 10 redenen om Italië aan te doen. 


1. Toscane
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Als u meerdere artikelen uit het blog van To Toscane hebt gelezen, weet u genoeg. Alleen al Toscane is de moeite van het afreizen naar Italië waard. Een regio zo rijk aan cultuur, historie, stranden en lekker eten dat het bijna een land op zich is.

2. Koffie
Italië is een echt koffieland. Net als Nederland? Precies, maar dan anders. In Italië drinken ze hun koffie staand in een bar. Of u gaat zitten en geniet van een lekkere latte, maar dan betaalt u ook iets meer. Hoe dan ook, de koffie is de moeite van de reis waard. Neem meteen zo'n handig espressopotje mee, zodat u ook thuis lekkere Italiaanse espresso kunt maken.

3. Weer
Moeten we het daar nog over hebben? Iedereen weet dat hoe verder u naar het zuiden afreist, hoe beter het weer is. Goed, geen garanties, maar de kans op mooi weer is wel véél groter dan wanneer u hier blijft (of in noordelijke richting op vakantie gaat).

Bron: Edward Hendriks
4. Eten
De koffie is er uitstekend. En hetzelfde kunnen we zeggen over het eten. Precies, in brede zin. Want eigenlijk alles wat u in Italië haalt is goed. Let op: vermijd het zogenoemde 'menu turistico'. Dat is meestal wel goedkoop, maar niet goed. Het beste gaat u ergens heen waar veel locals komen, net voorbij dat centrale plein waar alle toeristen zich verzamelen.

5. La dolce vita
Ruim tijdens uw vakantie vooral veel tijd in voor... niets. Gewoon lekker op een terrasje zitten met een Aperol Spritz en mensen kijken. Loom slenteren door het historisch centrum of kuieren over een marktje. Doe als de Italianen en geniet van een uitgebreide pranzo. Pas na vijf uur begint de dag weer. Doe het overdag rustig aan, dan heeft u 's avonds nog energie over. Kinderen? Laat ze tussen de middag ook even dutten. Dan kunnen ze 's avonds langer op blijven.

6. Taal
Heerlijk toch, dat rappe Italiaans? Doe voorafgaand naar uw trip naar Italië een korte online cursus of zet een cd'tje op in de auto. Zo leert u al snel een paar Italiaanse woorden. Capisce? De Italianen zullen u er dankbaar om zijn en u komt er een stuk verder mee, als u even buiten de toeristische gebaande paden wilt.

7. Cultuur
Natuurlijk wist u al dat Italië de bakermat van de Europese cultuur is. Ga maar na... die enorme erfenis die de Romeinen achter hebben gelaten. Veel van die eeuwenoude cultuur komt u in Italië nog altijd zomaar in het 'wild' tegen: arena's, oude bruggen, historische centra; het is één groot openluchtmuseum.

8. Strand
Bent u een strandliefhebber? Dan zit u goed in Italië. De Italiaanse kust beslaat zo'n 7.000 kilometer en heeft veel verschillende stranden te bieden. Kijk even verder dan dat toeristische strand waar iedereen naartoe gaat. Grote kans dat u even verderop een mooi stekkie vindt dat alleen bij locals bekend is. Een goede gastheer van uw accommodatie kan u vertellen waar u moet zijn.

9. Stijl
Italië is het land van de stijl. In de mode, in de gebruiken, in de auto's, in alles. Fare la bella figura. Beter doet u vooraf wat kennis op van hoe u de blits maakt en hoe juist niet. U wilt toch niet voor een onwetende Duitse toerist worden aangezien? Zie hiervoor bijvoorbeeld 100 do's en don'ts in Italië.

10. Gelato
Last but certainly not least: icecream. Of in goed Nederlands: gelato. Het Italiaanse ijs uit Italië is buonissimo. Tijdens uw vakantie maakt het allemaal niet uit. Neem gerust dagelijks zo'n lekker ijsje. U moet tenslotte alle smaken eens hebben geproefd, nietwaar?

Dit gastblog is geschreven door Edward Hendriks van DitisItalie.nl.

Heeft u zelf nog een andere reden om naar Italië te gaan? Laat het ons weten via onderstaande reactie formulier!
 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op