Vreedzaam Pistoia

vrijdag 16 mei 2014


Image source: ufficiodelturismo.it
Pistoia is niet de grootste plaats in Toscane. Toch zou het weleens een heerlijk plek kunnen zijn voor een vakantie met het hele gezin.
De stad ligt op korte afstand van het bruisende Florence en heeft veel mooie natuur in de omgeving. Pistoia is een rustgevend toevluchtsoord voor mensen die meer willen doen dan zonnebaden, en een rustplek voor ieder die Florence en Siena willen bezoeken en dan willen terugkeren naar een minder toeristische plek. Denkt u na over een verblijf in een van onze mooie vakantiehuizen in de buurtvan Pistoia dan hebben wij een aantal tips voor u.
 

Giardino Zoologico di Pistoia -
Deze dierentuin ligt net buiten de stad en is een geweldige plek voor dierenliefhebbers. Uw Toscaanse avontuur kan hier beginnen. Er zijn meer dan vierhonderd dieren en is gericht op het behoud van bedreigde diersoorten waarmee er in de dierentuin met succes gefokt is. U zult beren, leeuwen en olifanten kunnen zien en dit kost u een respectabele 14,50 euro.
 

De kerk van Sant'Andrea –
Bent u een fan van historische architectuur en interessante gebouwen dan is deze Romaanse kerk uit de achtste eeuw zeker een bezoek waard. De kerk staat trots in het centrum van Pistoia dichtbij de openbare parken en is nog steeds in gebruik door inwoners uit de omliggende dorpen voor het dopen van kinderen.
Er is een prachtige preekstoel die werd gemaakt door de Italiaanse beeldhouwer Giovanni Pisano. Deze preekstoel trekt veel bezoekers.
 

Piazza del Duomo markt -
Wanneer u het geluk heeft om op woensdag of zaterdag in de ochtend naar het Piazza del Duomo te kunnen, dan kunt u genieten van een waar schouwspel. Elke week op deze twee dagen wordt het centrale plein omgetoverd tot een levendige lokale markt met veel regionale lekkernijen. Na de middag worden de marktkramen afgebroken en komt het Piazza del Duomo in volle glorie tevoorschijn. Er zijn een paar goede restaurants, en ook het museum is de moeite waard om te verkennen.
 

De doopkapel van Pistoia-
Bent u nog niet uitgekeken op oude gebouwen, dan is de doopkapel tegenover de dom een ander prachtig historisch monument dat u echt moet bezoeken. De entree is gratis en bezoekers vergapen zich aan de buitenkant van het gebouw dat is bedekt met marmer terwijl de binnenkant uit bakstenen bestaat. Tegenover de doopkapel is de binnenplaats van de Palazzo Pretorio waar vaak tijdelijke tentoonstellingen zijn.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op