Drie road-trips door Toscane

vrijdag 2 mei 2014


Een geweldige manier om meer van het prachtige en pittoreske Toscane te zien is per auto. Op deze manier is het makkelijk om veel te zien van deze prachtige regio.

U kunt zelf beslissen waar u naar toe wilt en voor hoe lang.

We hebben veel luxe vakantiehuizenin Toscane op geweldige locaties van waaruit u de regio kunt gaan ontdekken.

Voordat u gaat toeren hebben we een aantal tips voor u:

Let op of een autoverhuurbedrijf geen extra kosten in rekening brengt voor het huren van een auto vanaf een luchthaven.

Een kleinere auto is altijd goedkoper.

Bekijk even de verkeersregels van Italië want er zijn altijd verschillen met uw eigen land.

Er zijn maar weinig verkeersborden in Toscane met gedetailleerde informatie over de wegen. Volg de borden van een grotere stad, deze worden altijd goed aangegeven.

Neem ook een goede kaart mee van Toscane. 

We geven u de drie beste road trips van Toscane:

 

Van Pisa naar Grosseto
Tijd : 1 uur 50 minuten
Afstand : 160 kilometer
Geschatte brandstofkosten: € 25

De tocht gaat van noord naar zuid en neemt u mee langs de kust via een route met de A80 en de SS1. Volg de prachtige kustlijn van Pisa, door Livorno, langs Cecina en Fallonica voordat u arriveert bij Grosseto. U passeert het Parco di Migliarino, een schilderachtig nationaal park. De perfecte plek voor een heerlijke picknick en om een aantal wilde dieren te spotten terwijl u geniet van het idyllische landschap.

Maak een tussenstop in Livorno en bekijk de stad vanaf de top van de Santuario di Montenero. U kunt ook prachtige stranden verkennen onderweg naar Grosseto.


Van Siena naar Florence
Tijd : 1 uur
Afstand : 70 kilometer
Geschatte Brandstofkosten: € 12
Deze rit is ideaal voor een middagje sightseeing, want relatief kort en u bezoekt de twee meest populaire steden van Toscane en een aantal goed bewaarde geheimen van deze schitterende provincie.

Volg de Raccordo Autostradale Firenze naar Siena van noord naar zuid terwijl u door het fantastische platteland rijdt, al kronkelend over de binnen wegen. Voordat u weer vertrekt uit Siena heeft u zeker de belangrijkste attracties gezien, de Piazza del Campo en de Torre del Mangia.

Vergeet langs de route niet om te stoppen voor een lunch in San Gimignano, een klassieke en zeer charmante middeleeuwse stad die u terug voort in de tijd. Probeer de maquette te vinden die zich ergens in een achteraf straatje bevind, en geniet van alle negen kerken en de prachtige torens.

 

Van Florence naar Rome
Tijd : 2 uur 50 min.
Afstand : 380 kilometer
Geschatte brandstofkosten: € 43

Dit is een lange rit maar perfect voor bijvoorbeeld uw laatste dag in Toscane. Het is ook mogelijk uw vlucht naar huis te boeken vanuit Rome, zodat u deze geweldige stad ook kunt bezoeken. Er is zoveel te zien langs de route van de A1 en de E35 van die u wederom van noord naar zuid brengt. U komt voorbij grotere plaatsen zoals Arezzo, met een historisch

zesde-eeuws stadhuis en Orvieto, een mooie stad met intrigerende kunstmatige grotten.

U komt ook vlakbij Montepulciano, een must voor iedere wijnliefhebber, terwijl uw route zicht sierlijk verstrengelt met de rivier de Tiber gedurende heel de reis. Deze road trip is echt de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op