Verleidelijk Arezzo

vrijdag 11 april 2014


Arezzo
Image source: turismo.intoscana.it
De provincie Arezzo ligt in het oosten van Toscane, vrijwel in het hart van Italië. Net als veel andere provincies heeft de hoofdstad dezelfde naam. Het gebied heeft ongeveer honderdduizend inwoners.  Arezzo is de grootste stad en er wordt gezegd dat het deel heeft uitgemaakt van een Dodecapolis; twaalf steden die werden geacht van groot belang te zijn in het oude Toscane dat door de Etrusken bezet werd in die tijd. Arezzo is een drukke toeristische plek want veel bezoekers komen er om de verschillende architectonische hoogstandjes te bewonderen.
Hier zijn wat tips om te bekijken en te doen wanneer u verblijft in een vakantiehuis in de buurt van Arezzo.

Piazza Grande -
Dit is het centrale plein in Arezzo met het historische stadhuis dat stamt uit de 6e eeuw, en oude woonhuizen. Terwijl u rustig over het plein slentert kunt u zich verwonderen hoe de tijd hier heeft stil gestaan. De gebouwen gaan moeiteloos op in het geheel. De Middeleeuwse wortels van de stad zijn duidelijk zichtbaar in de aanwezige architectuur die u terug brengt in de dagen van weleer.

Het Ivan Bruschi huis en museum-
Ivan Bruschi was een beroemde kunstenaar en antiekverzamelaar die werd geboren in Arezzo in 1920. Hij is verhuist en kwam later weer terug naar Arezzo. Het huis waar hij is geboren is nu omgetoverd tot een museum en is recentelijk gerenoveerd. Het museum toont werken over het leven van Ivan Bruschi en er zijn regelmatig exposities van andere kunstenaars uit dezelfde periode. Zelfs als u niet bijzonder geïnteresseerd bent in kunt is dit museum een aanrader want er is een geweldig uitzicht over de stad vanaf het terras op de bovenste verdieping.

De Casentino kloosters –
Bent u op zoek naar iets anders en wilt u ontsnappen uit de drukte van het centrum van Arezzo ga dan naar deze verborgen schat net buiten de stad. Niet veel toeristen bezoeken deze bosrijke omgeving, de lokale bevolking is er echter zeer enthousiast over. Er komen ook veel pelgrims van over de gehele wereld. Het Casentino bos is een nationaal park van Italië, het is een mooi uitstapje met een bezoek aan verborgen religieuze ruïnes. Het meest bekende klooster dat u tijdens uw wandeling kunt bezoeken is het Camaldoli dat dateert uit de 13e eeuw.

Kathedraal van Arezzo -
Wilt u architectuur in alle pracht bewonderen dan is de kathedraal van Arezzo een echte aanrader. De bouw van dit monumentale gebouw nam bijna twee eeuwen in beslag en staat op de top van een heuvel met uitzicht over de rest van de stad. De kathedraal herbergt veel interessante bezienswaardigheden zoals een prachtige fresco van Maria Magdalena en het graf van paus Gregorius X.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op