Maak prachtige foto’s in Toscane

vrijdag 18 april 2014


Ponte Vecchio
Source: To Tuscany photocompetition 2009 - Ranft
Van over de gehele wereld komen er vele mensen naar Toscane voor alle bezienswaardigheden en natuurlijk de prachtige landschappen. Het is dan ook geen verrassing dat Toscane een uitstekend gebied is om veel mooie foto’s te maken. Of u nu een amateurfotograaf bent of gewoon iemand die veel herinneringen vastlegt, er is genoeg om te fotograferen in de regio.
Wanneer u uw mooievakantiehuis Toscane even verlaat voor een uitstapje zijn er een aantal plaatsen die u kunt bezoeken om bijzondere foto’s te nemen. Hier weet u zeker dat u onvergetelijke plaatjes kunt schieten!

Val d' Orcia –
Letterlijk vertaald als de vallei van de rivier Orcia. Dit is een prachtige streek voor alle beginnende fotografen en liefhebbers van mooie landschappen. De boeren die eigenaar zijn van grond in de vallei hebben vele jaren hun best gedaan om het landschap esthetisch te maken. Deze traditie begon meer dan 600 jaar geleden en was het eerste voorbeeld van het aanpassen van een landschap op deze manier wat heeft geleid tot geweldige resultaat. Als u de hele vallei wilt bezoeken zijn er speciale fototours mogelijk die u langs alle bijzondere plekken van de Val d’Orcia brengt en ook door de wijnstad Montalcino en het charmante Pienza, bekend om de heerlijke kazen.

Torens van Siena –
Elke fan van fotografie is weet dat hoge torens en andere hoge gebouwen de ultieme plaatsen zijn voor het nemen van een interessante foto. Siena heeft veel hoge gebouwen. Er zijn meerdere torens in de stad die kunnen worden beklommen en waarvandaan u een fenomenaal uitzicht heeft over de stad. De Mangia toren bijvoorbeeld is wel 102 meter hoog. Het is geen sinecure om de toren te beklimmen maar de moeite waar wanneer u de top bereikt. Het is niet het soort klim dat u kunt nemen met al uw opnameapparatuur want rugzakken moeten worden achtergelaten in kluisjes halverwege de toren. Het uitzicht is niet te evenaren. Neem foto’s van het landschap, het plein beneden en het platteland in de verte.

De Apuaanse Alpen -
Heeft u een auto tot uw beschikking en vindt u het niet erg om over een smalle bergpas te rijden dan is deze tocht een aanrader. U wordt beloond met machtige berglandschappen en vergezichten. De SP13 route loopt direct langs de berghellingen van Castelnuovo di Garfagnana naar Massa.  Het is wel even opletten met al het tegemoet komend verkeer, u heeft echter adembenemende uitzichten. U kunt stoppen bij een aantal punten langs deze weg om het ruige landschap van de Alpen in u op te nemen – en foto’s te maken. Ook de Garfagnana vallei is prachtig om te zien vanuit de hoogte!

Ponte Vecchio -
Fotografeert u liever architectuur dan landschappen dan moet u zeker naar Florence en dan vooral de geweldige burg Ponte Vecchio. Dit is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De brug over de rivier de Arno heeft een middeleeuwse structuur met winkels erop. Als u een plaatsje kunt bemachtigen aan de rand van de brug kunt u een aantal geweldige foto’s maken. In de schemering is de reflectie van Florence prachtig in het water van de Arno.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op