Dit wist u niet over Italië

vrijdag 14 maart 2014http://www.to-toscane.nl/luxe-vakantiehuizen/
Villa Roncovisi

Italië is zo divers en doordrenkt van geschiedenis dus het is geen verrassing dat er veel te leren is over dit prachtige land. We hebben een aantal grappige feiten en weetjes over Italië op een rijtje gezet.
1 - Elke stad en ieder dorp in Italië heeft zijn eigen soort pasta. Er worden meer dan 500 verschillende soorten pasta geproduceerd door het hele land. De meeste zijn vernoemd naar de manier waarop ze eruit zien – bijvoorbeeld penne betekent pennen. Er is een strikte etiquette welke soort pasta wordt geserveerd met welke saus.
2 - De driekleurige vlag van Italië is beïnvloed door de vlag van Frankrijk. De kleuren van de Italiaanse vlag symboliseren het bloed dat er is vergoten tijdens de gevechten voor onafhankelijkheid, de sneeuw op de toppen van de Alpen en het groen van het schilderachtige landschap van Italië.
3 - Men vond het plafond van de Sixtijnse kapel , geschilderd door Michelangelo tussen 1508 en 1512, oorspronkelijk saai van kleur. Sommige historici vonden dit echter een kenmerk van Michelangelo. Dit was een grote vergissing want toen restaurateurs het plafond schoon hadden gemaakt kwamen er heldere en levendige kleuren tevoorschijn.
4 - Italiaans is pas in gebruik genomen als gesproken taal tijdens de vereniging in 1861. Hiervoor werd de taal voornamelijk opgeschreven, en was sterk gebaseerd op het dialect dat in Toscane werd gesproken. Veel dialecten worden nog steeds in Italië gesproken vandaag de dag, net als Frans, Duits, en Sloveens.
5 - Toerisme maakt maar liefst 63% uit van het nationale inkomen in Italië. Het is geen verrassing dat het land afhankelijk is van toerisme. Het land kan zich beroemen op de beste bezienswaardigheden ter wereld.
6 - Een truffel die een wereldrecord brak werd ontdekt door een hond met de naam Rocco. De truffel werd verkocht met een waarde van meer dan 240.000 euro
7 - De chocopasta Nutella is gemaakt door een Italiaan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Toen was chocolade zeer moeilijk te krijgen. Pietro Ferrero voegde tijdens de oorlog hazelnoten toe aan de chocoladepasta om meer te kunnen maken. Het product was een groot succes en wordt nu verkocht in veel landen over de gehele wereld.
8 - Hoewel Italië wordt beschouwd als een overvol land met een bevolking van ongeveer 60 miljoen inwoners, is het geboortecijfer een van de laagste ter wereld. Dit is een punt van zorg in het verleden en de overheid heeft zelf beloningen aangeboden aan gezinnen die meer dan een kind hebben.
9 - Het Italiaanse woord Pinocchio betekent zoveel as pijnboompitten. Het is een verwijzing, of zo denkt, men naar het soort hout waar de marionettenjongen van gemaakt is.

10 - Italië heeft een grote sportieve geschiedenis als gastheer van de Olympische Spelen. Drie keer, twee maal de winterspelen en een keer de zomerspelen. Italië heeft ook het WK voetbal vier keer gewonnen. De Italiaanse voetbalfans behoren tot de meest gepassioneerde in de wereld. Veel teams hebben hun eigen schare fans, beter bekend als ultra’s.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op