Vijf toptips voor Toscane

vrijdag 31 januari 2014


To Toscane Fotocompetitie 2013
Wanneer u in Toscane weet u wat u wilt zien en wat u zeker wilt vermijden, er zijn echter een paar dingen die u niet mag missen wanneer u in Toscane bent.
Toscane is beroemd om veel verschillende zaken die u nergens anders ter wereld op dezelfde manier kunt ervaren. Als u de koffers pakt om af te reizen naar deze spectaculaire regio kunt u alvast nadenken over de volgende toptips.

 

Wijnproeven
Er zijn worden vele verschillende druivenrassen geteeld en wijn gemaakt in Toscane en de wijn uit de Chianti is het meest beroemd van de regio.
Deze volle rode wijn wordt geproduceerd in de verschillende wijngaarden die op de heuvels van de Chianti liggen en het zou zonde zijn als u er niet enkele zou proberen!
Het merendeel van de wijngaarden openen hun deuren voor het publiek die een rondleiding kunnen krijgen en een zeer uitgebreide wijnproeverij.

 

Dompel uzelf onder in kunst
Waar u ook gaat in Toscane, overal is kunst om u heen. U kunt de middag doorbrengen in een interessant museum, of bezoek de vele architectonische hoogstandjes in de verschillende prachtige steden. Zelf als u geen interesse heeft in kunst ontkomt u er niet aan, u zal het heerlijk vinden. In Florence staat het beeld David van Michelangelo en Botticelli’s geboorte van Venus kan ook hier bewonderd worden. Florence heeft de grootste geconcentreerde verzameling renaissance kunt ter wereld.

 

Probeer streekgerechten en andere heerlijkheden
De Italiaanse keuken is de meest geliefde over de hele wereld, daarover is geen twijfel mogelijk. Wanneer u op vakantie bent in Toscane is het makkelijk om eens geen spaghetti Bolognese of pizza Margarita te bestellen. Er is zoveel te proeven en te proberen! Bestel eens iets van de kaart dat u niet kent, of koop ingrediënten op een lokale schilderachtige markt en maak een heerlijke maaltijd in uw eigen vakantiehuis Toscane!

 

Reisgids
Een reisgids is erg handig om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien in Toscane. Soms is het echter leuk en avontuurlijk om eens niet de gebaande paden te volgen. Er zijn vele mooie plekken die waarschijnlijk niet in een reisgids staan en waarvan u erg blij wordt.
Probeer eens wat minder door de lens van de camera te kijken – of welk apparaat dan ook. Toscane ziet er met het blote oog ook geweldig uit. Zwerf door de straten van Siena, Florence, Pisa, Lucca of San Gimignano en laat het op u afkomen, wie weet wat u allemaal meemaakt!

 

Evenementen
Probeer zo te boeken dat u een evenement meemaakt in Toscane, zoals de palio in Siena, of lokale markten in de buurt van uw vakantiehuis Toscane. Wijnvaten rollen, wijnfeesten, oogstfeesten, er gebeurt teveel om op te noemen. Uw vakantie wordt onvergetelijk!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op