Vier adembenemende parken in Toscane

vrijdag 3 januari 2014

Parco regionale della Maremma

De meeste toeristen bezoeken massaal Toscane om een kijkje te nemen bij beroemde bezienswaardigheden. Zij verkennen de steden waar ze zoveel over hebben gehoord. Anderen komen met een meer ontspannen idee naar deze prachtige regio in Italië.
Wanneer u het gevoel heeft dat het een beetje saai wordt bij uw vakantiehuis Toscane zijn er genoeg redenen om erop uit te gaan. Er zijn tal van plaatsen in de natuur die het perfecte decor zijn voor uw vakantie.
Een romantische wandeling, een ontspannen fietstocht of een heerlijke rustige picknick in een idyllische omgeving, het is geweldig om op pad te gaan. Er zijn veel mooie plekjes en grote parken binnen de grenzen van het historische Toscane. We hebben vier van onze favorieten voor u op een rijtje gezet.


Parco Nazionale Arcipelago Toscano
Dit unieke nationale park beslaat een groot gebied en zeven eilandjes voor de kust in de Tyrreense zee horen hier ook bij. Vanwege het gevarieerde landschap in dit park is er een diversiteit aan flora en fauna te bewonderen. Er ligt een bezoekerscentrum aan de ingang van het park om veel te leren over het gebied.
De meeste van de zeven eilanden kunnen bezocht worden na een boottocht van een uur. Sommige eilanden zijn beperkt te bezichtigen om dat zij vroeger een gevangenis herbergden zoals Gorgona en Pianosa. Dit jaar zijn er gerestaureerde bezoekerscentra te bezoeken, de zogenaamde parkhuizen.


Parco regionale della Maremma
Dit prachtige regionale park ligt net ten zuiden van Grosseto en omvat een deel van de Toscaanse kust. Het park heeft veel wandelroutes en is de perfecte keuze voor iedereen die van wandelen in de bergen van Uccelina houdt. Volgens meerdere legendes hebben piraten gebruik gemaakt van de vele torens in het park. Bezoekers kunnen de historische Robano abdij bezoeken.
 

I Parchi della Val Di Cornia
Wanneer u dit gebied bezoekt in de provincie van Livorno heeft u toegang tot maar liefst negen verschillende parken die over een enorm uitgestrekt stuk land verspreid zijn.  Deze parken zijn nog steeds onaangetast door het toerisme. Vol schoonheid en geschiedenis in overvloed. De belangrijkste focus van deze parken ligt op de archeologische geschiedenis die terug gaat tot meer dan duizend jaar geleden, tot de Etrusken.
Er zijn verschillende musea, zowel binnen als buiten en een informatiecentrum, er is meer dan genoeg ruimte om alles te ontdekken. Zoals de website zegt: ’ontdek de charme van de Toscana Minore’.


Monte Amati Fauna Park
Terwijl de andere parken veel geschiedenis, archeologie of natuurlijk landschap bevatten is dit park meer gericht op een aantal dieren die over het Toscaanse land zwerven. De berg Amati en het park eromheen is een erg leuk uitje voor kinderen. De kinderen kunnen verschillende dieren spotten wat heel spannend kan zijn, terwijl de volwassenen een ontspannen wandeling door het park maken.
Onder de fauna van dit park horen herten, wolven, wilde everzwijnen en zelfs gieren, allemaal verspreid over twee hectare grond met een aantal plekken om de verschillende wilde dieren te bekijken. 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op