Bezoek San Gimignano

vrijdag 10 januari 2014


By Wally Terry
San Gimignano is een pittoresk ommuurd stadje in Toscane. Het ligt haverwege Florence en Siena en is een geweldige plek om tijd door te brengen. Er zijn veel vakantiehuizen Toscane in de buurt om te verblijven. Deze middeleeuwse stad heeft veel indrukwekkende architectuur die u mee terug in de tijd neemt wanneer u dit geweldige stadje bezoekt. Het unieke van San Gimignano is dat er in de glorietijd van de stad wel liefst tweeënzeventig torens waren waarvan er tot op de dag van vandaag nog veertien overeind staan.

Musea
• Museum Santa Chiara
Het Santa Chiara museum is te vinden in de Via Folgore da San Gimignano en bestaat uit twee verdiepingen. Op de eerste verdieping huist het archeologisch museum, en op de tweede verdieping een moderne kunstgalerie. Soms zijn er tijdelijke tentoonstellingen.

• Ornithologische Museum
Dit unieke museum vol historische en naturalistische artefacten dateert uit de 19e eeuw. De collectie van Marianna Panciatichi Ximenes d' Aragona Paolucci die zeer in ornithologie geïnteresseerd was kunt u hier bekijken. Het meeste werk werd tussen 1866 en 1911 verzameld en komt uit de Monte Estate van San Gimignano.

Historische kerken
San Gimignano heeft tal van historische kerken, negen om precies te zijn . De volgende zijn de moeite waard om te bekijken;

• De Duomo
De Duomo of de Chiesa Collegiata is naast kerk ook een prachtig gebouw vol kunstwerken. Deze prachtige dom is een indrukwekkend voorbeeld van romaanse architectuur.

• San Pietro kerk
Deze kerk is een van de oudste kerken in San Gimignano en dateert uit de 12e eeuw . Het is een kleine kerk die behoort tot het bisdom van Volterra . Hoewel klein in omvang is het nog steeds een indrukwekkend mooi gebedshuis.

 Keuken
San Gimignano staat bekend om haar lokale producten en uitstekende restaurants. De Italiaanse keuken is beroemd over de gehele wereld, het is eten hier heerlijk dus zorg dat u ergens een goed bereide lunch of diner verorberd!

Streekproducten

• Wijn
San Gimignano heeft een aantal bekende lokale wijnen , waarvan sommigen hun oorsprong vinden in de dertiende eeuw. Probeer eens de Vernaccia di San Gimignano, San Gimignano Rosso en San Gimignano Vin Santo.

• Olijfolie
In San Gimignano wordt meer dan 800 hectare olijfbomen gebruikt om de lokale olijfolie produceren . Heerlijk om even te proberen tijdens een bezoek en een flesje of twee mee naar huis te nemen.

• Saffraan
Saffraan komt van de Crocus Sativus die lokaal wordt geoogst om dit bijzondere kruid te maken. De productie van saffraan was de sleutel tot de economie van de stad in 1228. Men betaalde schulden af op een zeer ongebruikelijk manier, in saffraan en in plaats van in geld.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op