Kerstmis in Toscane

donderdag 19 december 2013


Torretta Barbischio
Hoewel de glooiende heuvels minder groen zijn en de zon minder verzengend is, heeft Toscane haar vakantiegangers in de winter nét zo veel te bieden als in het drukke zomerseizoen.  Kerstmis is dan natuurlijk de ultieme tijd om te genieten van deze prachtige regio met haar rijke cultuur.
Veel gezinnen trekken er elk jaar met de feestdagen op uit om de festiviteiten in andere landen te ervaren. En iedereen die deze kerst besluit om een paar dagen door te brengen in één van onze luxe vakantiehuizen zal niet worden teleurgesteld.
Wat er zoal te doen is in Toscane in deze tijd van het jaar:
 

Prachtige festiviteiten-
Het is niet ongebruikelijk dat dorpen en steden in december hun straten en winkels versieren. De mensen in Toscane,  en eigenlijk in heel Italië, kunnen dit als de beste. Traditioneel, ingetogen en magisch zijn slechts drie woorden die u zou kunnen gebruiken om de lichtjes en etalages te beschrijven die in de dorpen en steden van de regio te zien zijn.
Misschien zijn de meest hartverwarmende bezienswaardigheden wel de kerken in de omgeving.
De traditie is dat iedere kerk zijn eigen kerststal, oftewel een presepio, tentoonstelt, zodat iedereen ervan kan genieten. Dit is dan ook meestal de belangrijkste focus van de decoraties. Als u een wandeling maakt langs de vele kerken, zult u beseffen dat de kerststallen vaak veel meer verbeelden dan alleen het tafereel rond de kribbe en dat ze met veel aandacht en liefde vormgegeven zijn.
Misschien wel één van de mooiste van deze presepio's kan worden gezien in Manarola, een klein stadje in het noord- westen van Pisa, dat meer dan 15.000 op zonne-energie werkende lichtjes gebruikt om een ​​prachtig schouwspel langs de heuvels te maken, uitkijkend over zee.
 

Markten in overvloed -
Een ieder die ervan houdt om een mooie kerstmarkt te bezoeken, zal in deze tijd van het jaar niet teleurgesteld worden door het aanbod in Toscane. Lucca, Pisa , Arezzo , Siena en Montepulciano hebben allemaal prachtige markten vol cadeautjes en eten en drinken van de streek. Het is haast onmogelijk om zonder dat speciale kersgevoel te vertrekken. Laat uw vermoeide voeten even tot rust komen. Ga zitten voor een kop warme chocolademelk alvorens u uw ontdekkingstocht voortzet.

 

Winterse opwarmers -
In deze tijd van het jaar hangen er weliswaar niet veel druiven aan de wijnranken, maar 's winters heeft Toscane nog steeds genoeg eten en drinken om u te verwarmen. Het is het truffelseizoen en dus zult u truffels zeer waarschijnlijk op alle restaurantmenu's tegenkomen.
Tevens is het het seizoen van de wilde zwijnen en als u dit vlees nog nooit geproefd heeft, is dit een uitgelezen mogelijkheid.
Mocht u brandstof nodig hebben voor uw winterse ontdekkingstocht; het aanbod van hartige gerechten is eindeloos in de vele restaurants.  U kunt natuurlijk ook inkopen doen op de kerstmarkt en uw eigen seizoensgebonden maaltijd in de keuken van uw vakantiehuis bereiden.
Als u op zoek bent naar iets lekkers dat de hele familie bij elkaar brengt,  kunt u eens proberen uw eigen panettone - een traditioneel Italiaans kerstdessert - te maken.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op