Belangrijke data voor uw Toscaanse dagboek 2014

donderdag 19 december 2013


Villa Buonvisi
De kans is groot dat veel mensen reeds hebben besloten waar ze volgend jaar hun vakantie gaan doorbrengen. Zeker is dat een groot aantal toeristen naar Toscane afreist. Sommigen hebben zelfs al hun luxe vakantiehuis gekozen uit ons uitgebreide aanbod. Anderen bekijken wellicht nog hun opties of wachten op de beste deals. Hoe het ook zij, deze prachtige streek van Italië zal voor zowel gezinnen als romantische stelletjes de perfecte keuze zijn.
Wat kunt u in 2014 zoal verwachten van deze prachtige regio? Hier zijn slechts een paar evenementen voor de komende twaalf maanden die u alvast in uw agenda kan noteren.


Januari -
Het grootste evenement in januari, wat tegelijkertijd één van de grootste evenementen in Toscane is, is Driekoningen. Dit evenement op 6 januari markeert de twaalfde dag van Kerstmis en de openbaring dat Jezus inderdaad de zoon van God was. Dit is reden tot de misviering in heel Italië en alle kinderen wachten op de goede heks Befana die hun huizen met snoep en andere giften bezoekt. Ze verkleden zich ook als deze oude vrouw en zingen van deur tot deur, als een soort trick or treat. 

Maart -
In 2014 zal Paaszondag vallen op 20 april en dat betekent dat één van de grootste evenementen in Toscane, Viareggio Carnevale, wordt gevierd rond 4 maart. Deze jaarlijkse traditie is een viering van de komende vastentijd en is de Italiaanse versie van Mardi Gras. Reusachtige praalwagens van papier-maché trekken door de straten van Viareggio, een stadje in het noordwesten van Toscane, en zal worden aanschouwt door duizenden mensen. Als u vóór die tijd reeds in Toscane bent, maakt u zich dan geen zorgen, de carnaval feesten beginnen meestal een paar weken voorafgaand aan de feitelijke gebeurtenis.

April -
Als ze ergens weten hoe Pasen gevierd zou moeten worden, dan is dat in Toscane. Gedurende deze periode zijn er evenementen en festivals door de hele regio, maar misschien wel de beste (en meest enerverende) van het stel is de Florentijnse traditie van Scoppio Del Carro oftewel 'explosie van de kar'. Alleen de naam al intrigeert voldoende om een bezoek te brengen aan Florence op Paaszondag (20 april 2014) en een ​​kijkje te nemen. Als u dat doet zult u zeker niet worden teleurgesteld. Een 18e eeuwse wagen vol vuurwerk wordt aangestoken door een raket in de vorm van een duif  die weer wordt afgeschoten van de nabijgelegen kathedraal. Het is echt een geweldig spektakel.

Juni -
Gedurende de zomer organiseren de verschillende dorpen en steden van Toscane een breed scala aan festivals, Palio genaamd. Tijdens deze evenementen nemen de verschillende wijken van het dorp of de stad het tegen elkaar op in een race om de eer te verdienen voor het volgende jaar. Pisa Palio vindt plaats op 17 juni in 2014 en wordt georganiseerd ter ere van hun patroonheilige, Saint Ranieri . De race vindt plaats op de rivier de Arno, over een lengte van drie kilometer. De teams van de vier grootste wijken strijden hier in roeiboten tegen elkaar.

September -
Het grootste evenement van het jaar in de binnenstad van Lucca is op 13 september en heet Luminara di Santa Croce. Tijdens dit festival wordt een houten, heilig figuur aan het kruis door de straat gevoerd. De tocht gaat van de Kerk Saint Frediano naar de kathedraal van Sint-Maarten en de route wordt verlicht door duizenden kaarsen langs de weg. De gelegenheid wordt vervolgens afgesloten met een concert vanuit de kathedraal en een adembenemend vuurwerk aan de oever van de rivier Serchio .

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op