La Vita è Bella: Ontspan in Arezzo

vrijdag 15 november 2013


Image Source: eventi-arezzo.it 
Duizenden toeristen trekken massaal naar Toscane, met de warme Italiaanse zomer en de cultuurrijke sfeer. Voor wie op zoek is naar een rustige vakantie kan dat de reden zijn om voor een andere bestemming te kiezen. In juli en augustus  zijn Florence en Pisa vol met toeristen van over de hele wereld. Deze steden zijn zeker een bezoek waard, het is echter zo druk, dat u beter kunt uitwijken naar uw rustige vakantiehuis Toscane.

Het is heel gemakkelijk om de drukke Italiaanse steden te vermijden en een geweldig vakantiehuis te vinden ver weg van de drukte. Genieten van een goed boek bij hun vakantiehuis kan genoeg zijn voor de meeste vakantiegangers. Wilt u toch een stad bezoeken die niet wordt overspoeld met toeristen, ga dan naar het oosten, naar de prachtige stad Arezzo.

Arezzo is net zo beroemd als de andere steden in de regio maar trekt minder bezoekers. Het is een meer ontspannen uitje. Als u kiest voor een vakantiehuis in de buurt van Arezzo en u heeft genoeg van het zonnebaden bij het zwembad, dan kunt u Arezzo verkennen. Prachtige historische stad, er is genoeg te zien en te doen in Arezzo.

La Vita è Bella Tour

Filmfanaten houden van Arezzo, want Roberto Begnini acteerde in de Oscar winnende film La Vita Bella (Life is Beautiful) die gedraaid werd in de stad. Begnini komt uit Arezzo, en de film was een internationaal succes. De stad is bezaaid met foto’s – film stills – bij gebouwen waar delen van de film zijn opgenomen. Neem een gids mee, of een kaart en breng een paar uur door met het zoeken naar alle borden met foto’s van deze ontroerende film. Een perfecte manier om een heerlijke Toscaanse middag door te brengen.

Basilica di San Francesco

Wandelend door de straten van Arezzo ziet u een overvloed aan historische religieuze gebouwen. Ieder met hun eigen betekenis. Laat de buitenkant van de Basilica di San Francesco u er niet van weerhouden om naar binnen te gaan. De Maggiora Capella in de basiliek bevat een beroemde fresco van Piero della Francesca, de legende van het kruis, een meesterwerk uit de vroege Renaissance.

Medici Fort di Arezzo

Dit fort werd in opdracht van Cosmino de’Medici gebouwd, en kwam in 1893 in het bezit van de stad. Het wordt nu gebruikt als openbaar park. Na een steile klim vanuit de stad tot aan de top van de San Donato heuvel heeft u een geweldig panoramisch uitzicht over de stad en de vallei waar de rivier de Arno doorheen loopt.

La Fiera Antiquaria

Op het grootste plein van de stad, het Piazza Grande waar de centrale markt wordt gehouden, vindt  ook La Fiera Antiquaria plaats. Een echte traditie in Arezzo, ieder eerste weekend van de maand. Antiekhandelaren nemen het plein over en verkopen van alles. Van meubels tot sieraden, en alles daar tussenin. Ook al was u niet van plan iets te kopen, nadat u heeft rondgedwaald over de markt kunt u weleens naar huis gaan met een perfect, wellicht duur, souvenir.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op