Drie unieke activiteiten in Toscane

vrijdag 4 oktober 2013


Image source: rete.comuni-italiani.it
Toscane is een unieke streek en is een populaire vakantiebestemming over de gehele wereld. Toscane heeft een prachtig landschap, het is er heerlijk zonnig, vriendelijke bevolking, heerlijke authentieke gerechten en u kunt unieke activiteiten ondernemen die u nergens anders ter wereld kunt doen. Dit zijn maar een paar redenen waarom zoveel mensen Toscane kiezen als hun vakantiebestemming voor hun zomervakantie. Overweegt u om naar Toscane te gaan overweeg dan om een of meer van deze activiteiten te doen.

 

Wandeling over uitgehouwen Etruskische weggetjes.

Voordat de Romeinen zich in Toscane vestigden werd er geregeerd door de Etrusken. Het indrukwekkendste dat de Etrusken hebben achtergelaten is zijn passages uitgehouwen in steen dichtbij de stad Pitigliano. De passages zijn uniek, en men is er nooit helemaal achter gekomen hoe het de Etrusken gelukt is om deze uit te houwen in de rotsen. Het is ook niet bekend waarvoor ze gebruikt werden, hoewel er wordt aan genomen dat het waterkanalen waren of dat de begraafplaatsen en heilige gebieden hierdoor bereikt konden worden. Een wandeling door het netwerk van gehouwde paden – bekend als Vie Cave - is een indrukwekkende  ervaring die u niet snel zult vergeten.

 

Baad in therapeutische natuurlijke thermale bronnen

In Saturnia liggen beroemde oude thermale bronnen die dateren uit de tweede eeuw voor Christus. De thermale baden werden gebruikt door de Etrusken en de Romeinen. Men geloofde dat de baden ontstonden tijdens een strijd tussen Jupiter en Saturnus toen de bliksem van Jupiter insloeg in de aarde. Het water heeft een constante temperatuur van 37,5 graden en heeft naar men zegt helende eigenschappen. U kunt in Saturnia naast de baden ook twee watervallen bezoeken bij Cascate del Mulino en Cascate del Gorello. Bij deze watervallen zijn ook thermale bronnen met zwavelhoudend water en deze zijn open voor publiek.

 

Traditionele gerechten leren koken

Italiaanse gerechten zijn wereldwijd erg populair. Italiaanse gerechten smaken het beste wanneer zij bereid zijn met behulp van lokale methodes die de lokale bevolking ook toepast. Toscane heeft een aantal prachtige traditionele gerechten, en als u ze eenmaal heeft geproefd in Toscane zijn ze nergens meer hetzelfde. Wanneer u in Toscane bent kunt u heerlijk leren koken net als de inwoners, door kooklessen te nemen. Er zijn vele verschillende kookcursussen door heel Toscane in elk dorp en stadje. De lessen vinden plaats in populaire Italiaanse restaurants of in een rustieke villa van een local, er is voor ieder wat wils. Leer om pasta- en pizzadeeg te maken en heerlijke sauzen en voorgerechten! Met een lekker glaasje wijn erbij natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op