Hier is Toscane beroemd om

vrijdag 23 augustus 2013


Image from Maciej Stronski
U denkt waarschijnlijk meteen aan glooiende heuvels badend in het zonlicht, glinsterende zeeën en adembenemende uitzichten als iemand het over Toscane heeft. Er is nog zoveel meer waarom deze regio zo populair is. Jaar na jaar keren de toeristen terug naar hun vakantiehuis Toscane, blij om weer terug te zijn op de plek waar zij zo hebben genoten van veel rust en ontspanning.

Toscane heeft ons veel gegeven en niet alleen zonneschijn, ook geschiedenis, cultuur en vooral schoonheid. En natuurlijk een prachtig landschap. Dit is met recht het hart van Italië.

Kunst
Iedere kunstliefhebber heeft Toscane op zijn lijstje staan. Waarschijnlijk in de top 3. Met musea die Michelangelo, Botticelli en Leonardo da Vinci tentoonstellen is het een paradijs voor iedereen die van schone kunsten houdt. Twee van de meest bekende musea in Toscane, en eigenlijke de hele wereld zijn de Galleria degli Uffizi en de Galleria dell'Accademia in Florence met onder andere de David van Michelangelo.

Wijn
In Toscane vindt u de fruitige volle rode wijnen van de Chianti, terwijl andere gebieden in Italië bijvoorbeeld bekend staan om hun droge, wat zuurdere Pinot Grigio. Chianti wijn wordt geproduceerd door heel Toscane, en er zijn tal van wijngaarden die met plezier hun deuren openen om u te laten proeven. Een andere heerlijke wijn uit de regio is de minder bekende Montepulciano, die heerlijk intens en levendig is en zeker het proberen waard.

Architectuur
Als gebouwen mensen waren dan zou Toscane de mest aantrekkelijkste bevolking ter wereld hebben. Het is onmogelijk om de architectuur die de dorpen en de steden siert niet te zien. Het geeft een intrigerend inzicht in de geschiedenis van een zeer cultuurrijk gebied. Er heerst een middeleeuwse sfeer met de scheve toren van Pisa, en de Dom van Siena maar ook bij de minder bekende fonteinen, kerken en abdijen die net zo mooi zijn.

Eten
Als u de lange lijst ziet van festivals met heerlijk eten, kunt u meteen zien wat een grote rol eten speelt in Toscane. Er zijn evenementen voor ijs, kaas, en pizza en soms met alles. Pecorino kaas wordt op grote schaal geproduceerd net als de lekkerste olijfolie en heerlijke vleeswaren. Geschiedenis ligt niet alleen in de monumenten maar ook in de gerechten die lokale mensen bereiden. Er is absoluut geen gebrek aan mogelijkheden om ook te genieten van de smaak van Toscane!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op