Vijf dingen die u niet wist over Toscane

vrijdag 12 juli 2013


Image source: .infoflorence.com 
 

Toscane is een prachtige streek van Italië gelegen aan de westkust. Enkele van de beroemde steden die deel uitmaken van Toscane zijn Florence, Pisa en Lucca. De regio is de thuisbasis van vele beroemde historische monumenten en gebouwen. Toscane is een populaire bestemming onder vakantiegangers uit de hele wereld. We weten allemaal dat Toscane de plek is voor een ontspannen vakantie, maar wat weten we niet over Toscane?

 

De Italiaanse taal werd ontwikkeld in Toscane.
Het Italiaans dat vandaag de dag wordt gesproken in Italië werd gevormd in Toscane.  Italiaans is afkomstig uit het Latijn, maar het was in Florence dat de taal zich verder ontwikkelde tot de taal die nu nog steeds wordt gesproken. In de viertiende eeuw publiceerde de beroemde dichter Dante Alighieri zijn poëzie met een mix van Zuid-Italiaanse talen, waaronder Siciliaans en zijn moedertaal Florentijns. Zijn poëzie was ongekend populair en werd in het hele land gelezen, en zijn dialect werd al snel de standaard taal die door bijna alle Italianen werd gesproken.


Toscane is een trendsetter
Steden in Toscane zijn altijd voorlopers geweest met trends, al sinds de twaalfde eeuw. In 1339 was Florence de eerste stad van Europa met geplaveide straten. En niet lang daarna volgden andere steden. Toscane is heel bekend om haar modetrends het label Gucci komt hiervandaan, en begon in 1921.
 

Beroemde films opgenomen in Toscane
Veel films hebben wel een scenes die in Toscane zijn opgenomen, waarvan Twilight New Moon en Gladiator wel de bekendste zijn. Een andere film die voornamelijk in Toscane is gedraaid is Under the Tuscan sun, waarin een geschieden Amerikaanse dame spontaan een Toscaans huis koopt wanneer ze in Toscane op vakantie is. Deze film laat zien hoe mooi het leven kan zijn in Toscane, en u kunt zich voorstellen dat vele andere hetzelfde gedaan hebben!
 

Toscane is bestaat voornamelijk uit heuvels en bergen
Het is geweldig voor een sportieve vakantie met bergwandelen en bergbeklimmen. Tweederde van Toscane bestaat uit bergen. Dit zorgt voor een prachtig landschap, geweldige uitzichten en veel bergen om te beklimmen. Kies een vakantiehuis Toscane in de bergen voor een ultieme ervaring.
 

Een van de meest historische plaatsen in de wereld
Toscane maakt voor tien procent uit van het UNESCO wereld erfgoed. Dit omvat het historische centrum van Florence en Siena, het plein in Pisa en nog veel meer.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op