Levendig Livorno

vrijdag 26 juli 2013


Image source: parksmania.it 
 

Bent u van plan om naar Toscane op vakantie te gaan dan is een bezoek aan Livorno echt aan te raden. Deze stad stond waarschijnlijk niet bovenaan uw lijstje met plaatsen om te bezoeken, hopelijk is dat na het lezen van dit stukje anders. Livorno heeft wellicht niet de aantrekkingskracht van Florence of Siena, maar er is genoeg gaande in deze stad aan de Thyrrheense zee. Zeker als u een actieve vakantie wilt.

Livorno heeft veel expansie meegemaakt door de jaren heen en werd ooit beschouwd als de belangrijkste en drukste haven in Italië. Alhoewel Livorno niet meer de economische hoogten bereikt van toen, is de schoonheid en geschiedenis nog steeds voor iedereen te zien. Het ligt in het midden van de Toscaanse kust. Een vakantiehuis in de buurt is de ideale manier om dit stuk van Toscane te verkennen. We hebben een aantal hoogtepunten van Livorno op een rijtje gezet:

 

Santuario di Montenero

Dit heiligdom dat werd gebouwd als een schrijn aan Onze Lieve Vrouw van Genade is door de jaren heen getransformeerd van een kleine kapel tot de prachtige adembenemende basiliek. Het ligt in het centrum van Montenero, net buiten Livorno en vanuit daar heeft u geweldige vergezichten over de stad. Dit mag u niet missen.

Geniet van het uitzicht vanuit de kabelbaan die u meeneemt naar het heiligdom, (inclusief buskaartje van Montenero Montenero) en luister met verbazing naar de verhalen die de prachtige kunstwerken begeleiden. Het heiligdom is dagelijks geopend van 7:00-19:00 met twee uur pauze om 12:30 en het kan erg druk zijn op zondag.

 

Acquario di Livorno

Cultureel misschien niet zo belangrijk, toch is dit aquarium net zo educatief en zeker iets waar kinderen veel plezier aan beleven. Tijdens een bezoek aan deze attractie ontmoet u Cuba de groene schildpad, zwart getipte haaien en meer dan 1700 andere zeedieren. Er is een zwembad dat u kunt aanraken om echt te communiceren met de onderwaterwezens. De muren staan vol met educatieve informatie. In het aquarium hoort u ook over het ontstaan van het gebouw, de culturele betekenis hiervan en over andere delen van Livorno. Het aquarium is het gehele jaar door geopend en is gratis voor kinderen kleiner dan 1 meter.

 

Terrazza Mascagni

Deze lekkere wandeling in de frisse lucht langs de kust is perfect voor stellen die de romantiek willen opzoeken of voor families die wat actie willen en niet alleen maar willen zonnebaden. Het schaakbordachtige pad langs de kust neemt u mee naar prachtige uitzichten. Er is een rustige en ontspannen sfeer. Breng de dag wandelend door en bezoek de haven van Livorno, terwijl u geniet van een heerlijke gelato. Of ga heerlijk uit eten ’s avonds in tal van rustieke Italiaanse restaurants met authentieke keuken. Een geweldig dagje uit!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op