Schilderachtige Pisa

vrijdag 10 mei 2013


Image source: www.beniculturali.it

Pisa is afgezien van Florence de bekendste stad van Toscane. De iconische scheve toren wordt ieder jaar door honderdduizenden toeristen bezocht. Pisa ligt in het westen van Toscane, aan de oever van de rivier de Arno en in de buurt van de Thyrreense Zee. De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen op Pisa vanuit Nederland en België.

De adembenemende stad heeft veel meer te bieden dan alleen de scheve toren op precies 3,97 graden, hoewel u dit natuurlijk niet mag missen tijdens uw bezoek aan Pisa. Er is genoeg te doen voor iedereen van alle leeftijden, ongeacht of u een weekend of twee weken blijft. Heeft u de drukte getrotseerd en van de schoonheid van de scheve toren genoten dan kunt u nog andere plekken bezoeken in Pisa.
 

 Piazza dei Miracoli - Letterlijk vertaald 'Plein van de Wonderen' zal u zeker niet teleur stellen. Wanneer u de scheve toren bezoekt bent u al op het plein, het is dus moeilijk om dit niet te missen. Er zijn nog meer architecturale wonderen te zien op het plein. Zoals de doopkapel, de Dom en de Camposanto, alleen een lust voor het oog. Wanneer u ’s avonds komt worden alle gebouwen op het plein prachtig verlicht.

 De Arno Promenade – Bent u op zoek naar een levendige plek om de avond door te brengen dan is de promenade die langs de Arno loopt een geweldige plek. Overdag bevolkt door vele toeristen die de architectuur bewonderen, ’s avonds worden de straten weer overgenomen door inwoners en enkele toeristen die zich in de vele cafés en restaurants vermaken. Bent u op 16 juni in Pisa dan wordt ter ere van Sint Rainieri de promenade met kaarslicht verlicht.

 Palazzo Blu – Laten we eerlijk zijn u kunt niet om de kunst heen in Italië, of u nu een kunstliefhebber bent of niet. Er is zoveel geschiedenis en cultuur overal. Dit museum bevat een aantal kunstwerken over de geschiedenis van Pisa, en ook interessante tijdelijke tentoonstellingen. De entree is gratis.

 Giardino Scotto – Dit park is de plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het is een romantisch park en zeer geschikt voor een picknick met de hele familie. Er zijn zelfs trampolines voor de kinderen. Bewonder de schoonheid van de goed onderhouden tuinen of ga lekker zitten en ontspan terwijl de rest van de wereld doorgaat.
 
 Corso Italia – Wilt u iets anders van oude gebouwen bezoeken of relaxen in oude Romeinse parken dan is deze straat geknipt voor u. Deze lange straat is het grootste winkelgebied in Pisa en de perfecte plek om wat euro’s uit te geven. Er zijn winkels voor ieder budget, en tal van cafés om bij te komen tijdens het winkelen. Wordt al dat winkelen u teveel dan kunt u zich altijd terugtrekken in uw vakantiehuis Toscane.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op