Toscane met kinderen

vrijdag 12 april 2013


Image source: parksmania.it
 
Toscane heeft voor ieder wat wils, zo divers is de regio.

Het is een geweldige plek om met het gehele gezin de vakantie door te brengen. Sommige mensen willen juist even ontsnappen uit de sleur van het gezinsleven, anderen nemen hun hele gezin en andere familieleden mee om met elkaar te genieten van de Italiaanse zon, zee en bezienswaardigheden. Er is echt voor iedereen wel iets te doen of te beleven, het is de ideale locatie voor een geweldige familievakantie.

Wat oudere kinderen – tieners - hebben soms het gevoel dat ze te oud zijn om met het hele gezin op vakantie te gaan. Ze vinden het niet cool om veel tijd met hun ouders door te brengen. Kiest u voor een van de vele luxe vakantiehuizen in Toscane, geef ze dan hun eigen ruimte, een stukje onafhankelijkheid en u kunt genieten van uw vakantie met het hele gezin.

Wat heeft deze prachtige regio te bieden voor de jongere vakantieganger? Er is genoeg te doen om zelfs de oudste geest jong te houden.

Mondo Bimbo in het Piazza della Liberta in Florence –

Deze indoor speeltuin met veel zachte speeltoestellen is

geweldig voor kinderen om in rond te rennen en hun energie kwijt te kunnen. Er is voldoende ruimte voor de ouders om hun kinderen te bekijken terwijl die genieten van springkussens en speelgoed. Er zijn koude drankjes te krijgen voor de kinderen.

Gezinsvriendelijk Musea –

Het leuke van musea is dat die vaak geschikt zijn voor alle leeftijden, en Palazzo Vecchio in Florence hoort daar ook bij. Het museum bestaat uit drie gedeeltes, en is voor iedereen leuk en interessant.

Het museo del Bosco in Siena herbergt een verzameling winkels uit de tijd dat er mensen in het bos woonden vlakbij Siena. De kinderen zullen genieten van het verkennen van de paden en het spotten van verschillende soorten flora & fauna.

Dieren kijken –

Kinderen worden altijd enthousiast als ze dieren van dichtbij kunnen bekijken. Toscane heeft verschillende plekken waar dat kan. Er is de dierentuin in Pistoia, met vele verschillende soorten slangen, salamanders, tot insecten en Afrikaanse olifanten. Tussen Arezzo en Florence ligt een Europees faunapark, meer een natuurpark dan een dierentuin. Als alternatief kunt u naar het prehistorische park in Peccioli, bij Pisa. Deel het enthousiasme met de kinderen in een park bezaaid met replica’s van dinosaurussen, grotmannen en zelfs een vulkaan.

 

Maak een ritje op het land of op het water.

Toscane heeft een aantal grote pretparken, dus als u het leuk vind om kletsnat plezier te maken of juist droog of divers, dan is er genoeg om u te vermaken.  Check de waterparken als u een avontuur op het water wilt beleven, zowel in Cecina als Fallonica. Er zijn veel verschillende goten en glijbanen in de parken en diverse gelegenheden om wat te eten en te drinken om u en uw kinderen de hele dag op de been te houden.

Nog meer water vindt u bij de thermale baden in Saturnia. Deze baden werden gebouwd door de Romeinen en kalmeren pijnlijke ledematen op een constante temperatuur van 37,5 graden.

Een beetje droger en net zo leuk is het pretpark Cavallino Matto in de provincie Livorno. Dit immens populaire pretpark voor gezinnen heeft attracties in alle soorten en maten, van een 4-D bioscoop tot een bergachtbaan en nog veel en veel meer.

 

Een geweldige manier om de bezienswaardigheden te zien. Iets dat iedere ouder herkent is dat de kinderen halverwege een familiedagje uit moe en opgewonden zijn van al het lopen. Gelukkig zijn er andere manieren om bezienswaardigheden te bekijken waardoor de jonge beentje minder moe worden en het rondtoeren een stuk spannender wordt.

Een perfect voorbeeld hiervan is de vakantietrein in Pietrasanta, Lucca. Deze kleurrijke locomotief loopt langs een deel van de westkust van Italië door een aantal prachtige, schilderachtige gebieden en weer terug naar Pietrasanta. Ga met paard en wagen Florence rond. Er zijn uitgebreide rondleidingen in Florence om de kinderen geïnteresseerd te maken in schoonheid van de omgeving. 

Italië is altijd al een rijke cultuur voor kinderen geweest en in heel Toscane vindt u voorbeelden dat de kinderen geïntegreerd zijn niet vergeten worden. Het is niet ongebruikelijk dat u midden op straat wordt tegengehouden door een leuke Italiaanse familie omdat zij in uw kinderwagen of buggy willen kijken. U zult zien hoe kinderen worden gekoesterd in deze prachtige vakantiebestemming. Voor meer informatie over openingstijden en prijzen voor de dierentuinen, pretparken, musea en nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen in Toscane kunt u de pagina op onze website bezoeken.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op