Vijf evenementen die u niet mag missen in Toscane

vrijdag 22 maart 2013

Image source: news.comune.fi.it

Vijf evenementen die u niet mag missen in Toscane

Bent u al begonnen met het plannen van uw vakantie naar Toscane in 2013 dan kunt u het zo regelen dat dit samenvalt met een aantal spannende festivals.

Aangezien deze regio zo divers en traditioneel is, is er altijd veel te zien en te doen. Het meemaken van een jaarlijks evenement maakt uw vakantie extra bijzonder.


Vanuit uw vakantiehuis Toscane kunt u de omgeving verkennen. Per auto, trein of zelfs de bus. Wilt u kennismaken met het echte Toscane mis deze festivals dan niet…


Wat - Scoppio Del Carro (Explosie van de wagen)

Wanneer - Paaszondag

Waar - Florence

Dit traditionele evenement gaat terug tot het jaar 1102 en is doordrenkt met geschiedenis. Toen de kruisvaarders Jeruzalem veroverden in 1099 hing een lid van de familie Pazzi uit Florence als eerste een Christelijke banier boven de stad. Als dank kreeg hij drie stukjes steen van het Heilige Graf. Deze werden gebruikt om in Florence iedere Pasen het vuur aan te steken dat nieuw leven symboliseert. Inwoners kwamen uit alle delen van de stad om hun hart weer in vuur en vlam te laten brengen.

Tegenwoordig heeft men een grote versierde kar om dit te symboliseren. De kar wordt getrokken door ossen naar het plein voor de kathedraal. Het festival begint als er een raket in de vorm van een duif vanaf de kathedraal via een draad de kar ontsteekt. Vuurwerk explodeert met veel lawaai en een scala aan kleuren.

Wat - Giostra dell'Archidado (Kruisboogwedstrijd)

Wanneer - Wordt gewoonlijk tweede zondag in juni gehouden, in 2013 op zondag 9 juni

Waar – Cortona

Een parade te paard met honderden deelnemers en ontelbare andere Italianen in middeleeuwse kledij. Door de straten van het historische Cortona. De kruisboogwedstrijd is ter nagedachtenis aan het huwelijk van de heer van Cortona en de edelvrouw Antonia Salimbeni dat plaatsvond in 1397.

De boogschutters die deelnemen aan dit fantastische spektakel komen uit de vijf districten van Cortona en strijden om de gouden pijl.

Wat – Palio van Siena

Wanneer - 02 juli en16 augustus

Waar – Siena

Dit is misschien wel het bekendste evenement op de kalender van Toscane. Bent u in de buurt op dat moment dan mag u de Palio niet missen. Moedige ruiters racen zonder zadel op een baan van zand midden op het Piazza del Campo. Er zijn grote feesten waar traditionele Toscaanse delicatessen worden geserveerd en in de straten heerst een feestelijke stemming. Een kaartje voor een stoel kan vrij prijzig zijn, u kunt gratis op het plein kijken naar deze spectaculaire race.

Wat - Volterra A.D 1398

Wanneer – derde en vierde zondag in augustus

Waar - Volterra

Dit is een van de grootste en beste middeleeuwse festivals in heel Italië. Een week lang wordt er feest gevierd om de geschiedenis van het land. Eten, spelletjes en de kostuums zijn allemaal ‘middeleeuws’ en er wordt zelf betaald met middeleeuws geld.

Wat - Chianti Classico Wijn Festival

Wanneer - 5 tot en met 8 september

Waar - Greve in Chianti

Dit is een festival voor wijnliefhebbers, al kan iedereen genieten van deze viering van de bekende wijn uit de Chianti die veel wordt geëxporteerd. Er is een overvloed aan verschillende wijnen om te proeven. U hoeft alleen een glas te kopen en dat vullen zo vaak en zo veel als u wilt. Misschien wel zo verstandig om geen plannen voor de dag erna te maken.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op