Geweldig Florence

vrijdag 22 februari 2013

Image source: alberghi-firenze.com

Geweldig Florence
Florence, of Firenze in het Italiaans,  ligt in het hart van Toscane en is een van de grootste en meest bezochte steden van Italië. Elk jaar komen duizenden vakantiegangers naar deze prachtige stad vol met overweldigende architectuur, adembenemende landschappen om de typisch Italiaanse sfeer te proeven.
Huurt u en vakantiehuis Toscane aan de rand van de stad dan is dit zonder twijfel de beste manier om van Florence te genieten. Huur een auto of neem de bus naar het centrum van de stad. Vanuit een vakantiehuis Toscane heeft u ook de kans om het rustige, mooie platteland te leren kennen in plaats van de dichtbevolkte toeristische gebieden.
Heeft een week om te ontspannen en te genieten of een lang weekend waarin u zoveel mogelijk wilt zien, Florence heeft voor ieder wat wils. Hier is een – niet uitputtend – overzicht van wat er zo al te zien en te doen is in Florence.
Florentijnse biefstuk – Als u een liefhebber bent van vlees dan mag een traditionele Florentijnse biefstuk niet gemist worden. Voor een zeer goed gebakken biefstuk gaat u naar Ristorante Rifessi dicht bij de Piazza della Liberta. “The steaks are high’ bij dit typische Toscaanse gerecht maar u zult niet teleurgesteld worden.
Ponte Vecchio en de Duomo – In alle literatuur over Florence worden deze twee iconische stukken van de architectuur genoemd. Massa’s mensen gaan naar deze twee bezienswaardigheden, zeker in het hoogseizoen, maar dat zou u niet moeten ontmoedigen om de brug en de Dom te gaan bezoeken.
De Ponte Vecchio brug is gemakt zodat de rijken zich niet hoefden te mengen met de gewone burger, op weg van hun paleizen naar hun kantoren. De koepel op de Dom kan ook beklommen worden en u heeft naast lichaamsbeweging een geweldig uitzicht over Florence.
Feest mee met de trendy Italianen – Het Piazza di Santo Spirito is zeker niet gevuld met toeristen maar met eigenzinnige bars en restaurants waar u ‘al fresco’ kunt dineren tussen trendy inwoners van Florence. Een levendige cultuur onaangetast door de massa’s vakantiegangers.
Gorge op Gelato – Overal in Florence kunt u een heerlijk ijsje kopen, maar met zoveel verschillende smaken om te proberen is het wellicht handig om een plan van aanpak te hebben. Bij de meeste winkeltjes verkopen ze handgemaakt ijs, dus een chocolade-ijsje bij de een is niet hetzelfde als bij een ander. Er wacht een wereld van ijs om ontdekt te worden. Probeer gewoon zoveel mogelijk smaken uit door twee keer per dag een heerlijke gelato te nuttigen!
Overvloed aan kunst – Florence is wereldberoemd voor haar rijke en levendige kunstgeschiedenis. Met zoveel verschillende galeries en tentoonstellingen is het moeilijk om te kiezen. Door gewoon door de straten te slenteren en alles in u op te nemen is al genoeg om een artistiek gevoel te krijgen.
De Galleria degli Uffizi is misschien we de bekendste galerie. Deze galerie huisvest een enorme hoeveelheid kunst uit de renaissance. Bent u van plan om een bezoek te brengen dan is het verstandig om uw tickets online aan te schaffen want het is altijd erg druk.
Een andere galerie die niet gemist mag worden is de Galleria dell’Accademia waar u het onmiskenbare en zeer beroemde standbeeld van David kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op