Vijf verborgen schatten van Toscane

vrijdag 11 januari 2013


Image source: gelateriademedici.com


Vijf verborgen schatten van Toscane

Wanneer miljoenen vakantiegangers massaal naar hun vakantiehuis Toscane vertrekken, hebben zij meestal een aantal bezienswaardigheden hoog op hun lijstje staan. De Scheve Toren van Pisa, het iconische standbeeld van David en de klassieke wijngaarden van de Chianti zijn altijd erg populair. Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg van wat deze fantastische regio te bieden heeft.
Iets is altijd leuker wanneer het beter uitvalt dan verwacht, dan onthoudt u dat ook langer. De beroemde bezienswaardigheden zijn zeker een bezoek waard maar denk ook eens aan een paar van onderstaande  verborgen Toscaanse schatten, als u toch onderweg bent.

Cala Violina In het Nederlands betekent dit de baai van de viool, en wordt zo genoemd vanwege het knisperende geluid dat het zand maakt onder uw voeten als u langs een van de meest pittoreske stranden loopt die u ooit heeft gezien. Deze geweldige baai ligt tussen Follonica en Punta Ala, in de buurt Grosseto.
in het zuidwesten van Toscane na een lange rit over een weg vol bochten en een wandeling door een bosrijke omgeving. Het kristalheldere water en fijne witte zand is prachtig, zelfs sommige lokale inwoners weten niet dat dit bestaat! Zeker de moeite waard om uw vakantiehuis Toscane te verlaten.

Een stad in het klein – Een fantastisch stukje ingewikkelde architectuur is te vinden in een van de straten van San Gimignano en zou niet misstaan in de hoofdstraat. Het is een miniatuur model van hoe de stad eruit zou hebben gezien in de middeleeuwen. Voorzien van informatie in het Engels en Italiaans. Het kostte vijf vakmannen drie jaar om het kunststukje nauwgezet te bouwen en meer dan een ton klei werd gebruikt om 800 gebouwen na te maken. De toegang is gratis en er is een leuke kleine souvenirwinkel.

Galateria de Medici – Een geweldige ijssalon in Florence. Niet zomaar wat ijs, want iedere schep wordt gemaakt met een mengsel van moderne- en ambachtelijke technieken en ideeën. Er zijn wel meer dan veertig smaken om te proberen, allemaal gemaakt van natuurlijke lokaal geproduceerde ingrediënten. Een heerlijke verkoeling tijdens het hete zomerse weer. Dit imperium is gevestigd dicht bij de Giardino della Fortezza in Florence. Houdt u van ijs, mis dit dan niet!

De mystieke baden van Bagno Vignoni – Ongeveer vijftig kilometer van het oude Siena liggen de baden van Bagno Vignoni. Deze dateren uit de 12ë eeuw en de thermale wateren werden door de Romeinen gewijd aan de nimfen. Ze werden verondersteld geneeskrachtige krachten te bezitten om diverse kwalen te genezen. Door de Italiaanse nationale gezondheidszorg worden er nog steeds recepten uitgeschreven voor patiënten met het advies de baden te gebruiken. U kunt tijdens uw bezoek reflexologie of verschillende massages krijgen waarbij water uit de baden wordt gebruikt. Of u geniet van de prachtige omgeving en de magische dampen die opstijgen uit het water.

Sant'Antimo abdij – Voor liefhebbers van mooie gebouwen en bijzondere architectuur. De abdij ligt in een vallei op slechts tien kilometer van Montalcino en heeft een adembenemend uitzicht over Castelnuovo dell’ Abate, een stadje in de heuvels. De Romaanse architectuur maakt het een van de mooiste religieuze gebouwen in Italië. Het wordt gebruikt door de monniken die in de buurt wonen om te oefenen met gezang. Het is de moeite waard om uit te zoeken wanneer er gezongen wordt want dit voegt zeker iets toe aan uw bezoek.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op