Toscane ontdekken zonder veel uit te geven

vrijdag 7 december 2012

2012 photocompetition entry - by Isabelle Preclin

Luther Vandross en Janet Jackson zongen ooit: "The best things in life are free". Ik zou niet verbaasd zijn als een reis naar Toscane werd gebruikt ter inspiratie. We voelen allemaal de druk tegenwoordig, maar om dan helemaal niet op vakantie te gaan, dat hoeft natuurlijk niet. Het meeste geld dat u heeft gespaard om op vakantie te gaan naar Toscane zit in de reis ernaar toe. Om naar de prachtige streek te reizen en daar te verblijven in een vakantiehuis Toscane. Dan is het fijn om te genieten zonder dat u steeds diep in de buidel hoeft te tasten!

En dat kan zeker! Hier volgen een aantal tips om het meeste uit uw Toscaanse avontuur te halen voor niente zoals de Italianen dat zeggen.
 

Florence

Florence is een geweldige plek voor de budget toerist vanwege haar natuurlijke schoonheid. We beginnen met het verkennen van de prachtige omgeving en architectuur. Midden in het centrum van de stad is een van de beroemdste pleinen, de Piazza della Signoria. Hier vindt u een replica van het iconische beeld David van Michelangelo, tussen andere sculpturen in een gratis openluchttentoonstelling. En een geweldig mooi fontein. Wilt u een iets minder serene attractie dan kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt. De San Lorenzo markt is gelegen aan de Piazza dell Mercato en alleen open in de ochtend. Het is een perfecte plaats om kennis te maken met het echte Toscane.
 

Siena

De stad Siena is van de meest magische en intrigerende in Europa en heeft veel om te ontdekken. Ga op avontuur en bezoek de 17 verschillende districten en probeer de Contrada te vinden. Een district Contrada is een unieke clan die deel uitmaakt van een stichting die de plaatselijke gemeenschap promoot en de relaxte manier van leven. Meestal gekenmerkt door een aantal kleuren, symbolen en vlaggen. De symbolen zijn een rups, draak, adelaar, bos, giraffe, gans, uil, panter, stekelvarken, ram, schaal, slak, schildpad, toren, eenhoorn, golf en wolf. Maak een lijstje en vink af welke u heeft gevonden!

Bent u in Siena op 2 juli of 16 augustus ga dan naar de Piazza del Campo voor een geweldig evenement. Il Palio is het opwindendste feest van Italië. Vertegenwoordigers uit de 17 districten nemen deel in een adembenemende paardenrace op het plein. Voor de beste plekken wordt driehonderd euro gevraagd maar u kunt zich gratis bij de lokale bevolking op de grond voegen. Let op, dit is vanwege de grote drukte niet geschikt voor kleine kinderen.

 

Pisa

Iedereen kent de Scheve Toren van Pisa. Maar er is veel meer te zien in deze geweldige stad. Bijvoorbeeld de Duomo di Pisa, de belangrijkste kathedraal van de stad.

De Dom ligt tegenover de toren en is gratis te bezoeken van november tot en met februari. U kunt hiervan profiteren en genieten van de prachtige versierde plafonds en ingewikkelde gebrandschilderde ramen. Bezoekt u de dom buiten deze maanden dan kunt u als alternatief de mis op zondagmorgen bijwonen met de lokale bevolking.

Een andere plek op uw lijstje zou het Giardino Scotto Park moeten zijn. Er worden vaak openlucht concerten en filmvoorstellingen gehouden, voor een perfecte en heerlijke romantische avond. Er zijn ook minitrampolines verspreid over het hele park te vinden voor kinderen van alle leeftijden. Kunt u even uitrusten terwijl de kinderen aan het springen zijn. Een manier om lekker fris te blijven tijdens uw verblijf in Pisa en genoeg te drinken is om gebruik te maken van de vele drinkfonteintjes in de stad.

Het kan duur zijn om steeds flessen water te kopen, dus pak de lege flessen en spaar het milieu en uw euro’s door gratis bij te vullen.

De populairste drinkfonteintjes zijn te vinden bij de Piazza del Duomo.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op